Banner 980x90

Fleksis – noderīgs instruments mājokļa remontā. Kādam modelim dot priekšroku?

Plānojot remontu, jāparūpējas, lai būtu pieejami visi darbam nepieciešamie instrumenti. Taču, apmeklējot veikalu, var nākties apjukt – ko ņemt vērā izvēloties vienu vai otru ierīci? Kas vajadzīgs obligāti, bet bez kā var iztikt? Šoreiz sīkāk aplūkosim leņķa slīpmašīnas izvēli. 

Leņķa slīpmašīna ir universāls risinājums, jo noder daudzu darbu veikšanā. Būtiskākie faktori, kam pievērst uzmanību, izvēloties šo instrumentu, ir diska veids un parametri, instrumenta jauda un darbības veids, slīpmašīnas kvalitāte un izmaksas. 

Diska veidi un izmēri
Pieejami divu veidu diski – abrazīvais un dimanta. Abrazīvos diskus var izmantot metāla griešanai un apstrādei, savukārt ar dimanta disku lieliski padosies darbs ar betonu, metālu, keramiku. Abrazīvie diski ir lētāki, taču ātri nodilst, dimanta – izturīgāki un arī dārgāki. 
Svarīgi izvēlēties tādu disku izmēru, kāds tieši konkrētajam instrumentam paredzēts. Diska izmērs ietekmē apgriezienu skaitu minūtē, tas, savukārt, ietekmē instrumenta darbības kvalitāti un diska kalpošanas ilgumu. Lai izvēlētos piemērotākos diskus, ieteicams konsultēties ar zinošiem pārdevējiem, kas spēs ieteikt labākos risinājumus. 

Instrumenta jauda
Ne mazāk būtisks faktors ir instrumenta jauda – to mēra vatos (W). Atkarībā no leņķa slīpmašīnas modeļa, ierīces jauda var būt no 500 līdz 2500 W. Aptuveno instrumenta jaudu var noteikt arī pēc tā izmēra – lielākās ierīces attiecīgi ir arī jaudīgākas. Vienkāršiem darbiem amatiera līmenī pietiekama ir ierīce ar 700–800 W jaudu. 

Leņķa slīpmašīnas darbības veids
Veikalu plauktos gan elektriskās, gan akumulatora slīpmašīnas. Katram no šiem variantiem ir sava specifikācija. Piemēram, elektriskās leņķa slīpmašīnas lieliski darbosies bez apstājas ilgāku laiku, savukārt akumulatora ierīces ik pa laikam ir jāuzlādē. Ja darbus plānots veikt grūti pieejamās vietās, tad noderīgāka būs leņķa slīpmašīna ar akumulatoru. 

Slīpmašīnas kvalitāte un izmaksas
Nozīme ir arī tam, kāda ir slīpmašīnas kvalitāte un attiecīgi arī – izmaksas. Ja instruments nepieciešams tikai vienai vai dažām reizēm, iespējams, pietiks ar visvienkāršāko modeli, ko pēc tam nebūs žēl izmest. Taču, ja ir vēlme, lai instruments kalpo ilgāku laiku, vērts ieguldīt vairāk līdzekļu un iegādāties kvalitatīvāku ierīci. Tiem, kuri ierīci plāno izmantot ikdienā, jāizvēlas kāds no profesionāliem instrumentiem – tie ir dārgi, taču ilgtermiņā noteikti atmaksājas. 

Kur iegādāties leņķa slīpmašīnu?
Leņķa slīpmašīnas pieejamas daudzveidīgā izvēlē, tādēļ, meklējot piemērotāko risinājumu, vajadzētu pievērst uzmanību gan būtiskākajiem faktoriem, gan individuālajām prasībām. Plašu instrumentu klāstu atradīsiet specializētajos veikalos, taču vērts ieskatīties arī internetā, kur pieejama informācija par dažādiem leņķa slīpmašīnu modeļiem, kā arī atsauksmes un profesionāļu ieteikumi. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)