Banner 980x90

Gada un Goda liepājnieka titulam iesniegti 129 pieteikumi

Jelgava, 7.febr., LETA. Titulam "Gada liepājnieks 2017" un "Goda liepājnieks" šogad saņemtas 129 pieteikumu anketas par cilvēkiem, kuru veikums Liepājā bijis īpaši spilgts un pamanāms, aģentūru LETA informēja Liepājas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļā.

Apbalvojumam "Gada liepājnieks 2017" iesniegtas 99 anketas, apbalvojumam "Goda liepājnieks" - 30 anketas. 14.februārī liepājnieku iesniegtās anketas atbilstoši konkursa nolikumam izvērtēs domes Apbalvojumu komisija domes priekšsēdētāja vietnieka Gunāra Ansiņa (Liepājas partijas) vadībā, kurā darbojas dažādu nozaru pārstāvji, no kuriem liela daļa arī bijuši Goda un Gada liepājnieki.

Galvenais kritērijs būs tas, cik nozīmīgs, pamanāms un sabiedrības atzinīgi novērtēts bijis konkrētā kandidāta veikums pilsētas labā 2017.gadā. Padome izraudzīsies Gada liepājnieku "Top 15", kuri tiks sumināti Liepājas dzimšanas dienā, 18.martā.

Savukārt "Populārākā Gada liepājnieka 2017" noskaidrošanu uzticēs visiem pilsētas iedzīvotājiem - katram būs iespēja izteikt savas simpātijas, nobalsojot par savu favorītu. No 20.februāra līdz 1.martam ikviens liepājnieks interneta balsojumā vai anketās varēs nobalsot par populārāko Gada liepājnieku.

Gada un Goda liepājnieku izraudzīšana un sumināšana šogad notiks jau 15.gadu. Šajā laikā Gada liepājnieka titulu ieguvuši pavisam 213 liepājnieki un "Liepājas skartie", no kuriem 13 nominēti pat divas reizes.

Jau vēstīts, ka gada liepājnieka titulam varēja ieteikt ikvienu Liepājas iedzīvotāju vai "Liepājas skarto" - gan sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, kultūras, sporta, izglītības, uzņēmējdarbības jomas pārstāvjus, gan arī apkalpojošajā, sociālā un citās jomās strādājošos, kuri par kādu zīmīgu un paveiktu darbu, īstenotu ideju vai projektu, aktīvu sabiedrisko darbību Liepājā 2017.gadā pelnījuši īpašu sabiedrības uzmanību. Apbalvojumam bija iespējams izvirzīt arī vienkāršā darba darītājus, kuri ikdienā katrs savā jomā rūpējas par pilsētu, bieži vien paveicot vairāk par tiešajiem darba pienākumiem.

Savukārt titulu "Goda liepājnieks" piešķir par īpašiem nopelniem Liepājas labā - tie var izpausties valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes vai saimnieciskajā darbā. Tas var būt gan atsevišķs izcils darbs, gan ilgstoša un panākumiem bagāta darbība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)