Banner 980x90

Gerhards neņemas prognozēt, kā turpmākajos četros gados mainīsies pašvaldību attīstības kurss

Rīga, 26.jūn., LETA. Patlaban ir pāragri prognozēt, kā turpmākajos četros gados mainīsies pašvaldību attīstības kurss, domā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Gerhards aģentūrai LETA norādīja, ka pēc pašvaldību vēlēšanām izteikt prognozes par vietvaru attīstības kursu esot pāragri.

"Situācija ir ļoti dažāda - ir pašvaldības, kur vadība ir mainījusies, bet ir arī tādas, kur palikusi līdzšinējā vadība. Protams, esmu gandarīts, ka iedzīvotāji pašvaldībās savu gribu izteikuši, taču man būtu aicinājums aktīvāk iet un balsot, lai visu viedokļi tiktu ņemti vērā," pauda ministrs.

Viņš uzsvēra, ka vēlēšanu rezultāti liecina, ka, ja cilvēki pašvaldības dara savu darbu atbildīgi un kārtīgi, tad viņi vēlēšanās gūst atbalstu. Taču, parādoties dažādiem neatrisinātiem jautājumiem, iedzīvotāji balso par citām partijām vai to apvienībām, secinājis Gerhards.

Politiķis atgādināja, ka pašvaldību vadība jau daudzviet ievēlēta un dažās lielajās pilsētās, piemēram, Daugavpilī, tas noticis tikai šodien.

"Ir vesela virkne dažādu sūdzību, tai skaitā, piemēram, par Rīgas veikto nolikuma maiņu, komiteju veidošanu. Ministrija ļoti rūpīgi vērtēs, vai notikušās izmaiņas un darbības, piemēram, dažādu domes sēžu sasaukšana, atbilst likumam. Protams, mēs tam sekosim," solīja ministrs.

Šodien Gerhards tiekas ar Reģionālu attīstības centru apvienību, lai iepazītos ar jauniem vietvaru vadītājiem, kā arī ieskicētu turpmākā darba un plānu aprises.

Ministrs atzina, ka ar apvienību ministrijai bijusi ļoti laba sadarbība un abām pusēm ir kopīgi risināmi jautājumi - gan par struktūrfondu projektiem, gan arī sadarbības teritoriju veidošanu.

"Šodien galvenais tikšanās jautājums ir turpmākās darbības plāns, mērķi un uzstādījumi. No manas puses ir jāatgādina par kopējiem darbiem, kas būs jādara. Domāju, ka tas, ko esam izdarījuši, ir ļoti pozitīvi novērtējams, bet vienmēr var daudz ko izdarīt labāk," teica Gerhards.

https://infogram.com/jaunajas_pasvaldibu_domes_ieveleta_vadiba

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)