Banner 980x90

Iedzīvotājus aicina līdz februārim izteikt viedokli par jauno mācību saturu

Rīga, 25.sept. LETA. Viedokļus par jauno mācību saturu Izglītības un zinātnes ministrija gaidīs līdz 1.februārim, aicinot izteikties kā pedagogus, tā arī vecākus un skolēnus, žurnālistiem sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Ministrs prezentēja jauno mācību saturu, norādot, ka sagatavotais materiāls ir rūpīgi izstrādāts, un tagad tiks gaidīta atgriezeniskā saite no pedagogiem, vecākiem, kā arī skolēniem. Priekšlikumi un vērtējumi tiks izmantoti, lai precizētu satura projektu pirms tā iesniegšanas Ministru kabinetā.

Šadurskis uzsvēra, ka izglītības sistēma ir ļoti nopietnu pārmaiņu priekšā, proti, patlaban jāpaveic nepaveicamais, sagatavojot jauniešus tādai dzīvei, kuras profesiju nosaukumi vēl pat nav zināmi. "Mums jāsagatavo cilvēki reālai dzīvei, dodot apziņu, ka jāmācās visa mūža garumā," pauda politiķis.

Ministrs norādīja, ka liela daļa skolotāju jau strādā pēc jaunā satura, savukārt satura reforma paredz mainīt paradigmu no tā, ko iemācīt, uz to, kā iegūtās zināšanas palīdzēs turpmākajā dzīvē. "Situācijai izglītības iestādēs jāmainās līdzās izmaiņām dzīvē. Kompetence ir nesalīdzināmi vairāk nekā zināšanas un prasmes. Mums ir ļoti svarīgi, lai vērtību sistēmas pamati ir tik stabili, lai nākotnes jaunieši būtu sabiedrības attīstības un pārmaiņu nesēji," teica Šadurskis.

Politiķis piekodināja, ka pastāvīga atgriezeniskā saite ir vienīgais, kas palīdz nodrošināt virzību uz priekšu. "Mūsu partneri būs 100 pilotskolas, kā arī visa skolotāju saime, kas, domāju, ar nepacietību, bet arī ar bažām gaida jaunās pārmaiņas," teica Šadurskis.

Valsts izglītības satura centra direktors Guntars Caltaks pauda, ka, balstoties uz sabiedriskajā apspriešanā gūtajām atziņām, tiks sagatavoti trīs dokumenti - izglītības saturs un vadlīnijas visiem izglītības posmiem.

Jauno mācību saturu izglītības iestādēs plānots sākt ieviest pakāpeniski no 2018.gada septembra.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)