Banner 980x90

Ieilgušo lietu pret 13 pasta darbiniecēm par 20 000 eiro izkrāpšanu pārceļ vēl uz divām nedēļām

Jelgava, 3.sept., LETA. Kurzemes rajona tiesa Liepājā vēl uz divām nedēļām pārcēlusi ieilgušo lietu, kurā par naudas izkrāpšanu uz apsūdzēto sola sēž 13 pasta darbinieces, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Iepriekš lietā, ko iztiesā jau kopš 2010.gada, pasludināts pārtraukums, un tika plānots, ka lietas iztiesāšana turpināsies šodien. Taču, kā aģentūru LETA informēja Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Velga Lūka, krimināllietā grozīts iztiesāšanas laiks, jo viens procesa dalībnieks nav varējis ierasties uz domes sēdi. Paredzēts, ka lietas izskatīšana notiks pēc divām nedēļām, 17.septembrī plkst.10.30.

Laikraksts "Latvijas Avīze" iepriekš ziņoja, ka divas VAS "Latvijas pasts" kādreizējās revidentes ņēmušas kredītus ar svešu cilvēku pasu kopijām, no ātro kredītu firmām izkrāpjot ap 20 000 eiro. Tas noticis 2006. un 2007.gadā.

Kopumā fiksētas 66 noziedzīgas epizodes, kas visas ir faktiski vienādas. Proti, revidentes ieradās dažādās Liepājas pasta nodaļās ar trešo personu pasu kopijām un lūdza noformēt uz tām kredītus, ko pašas pēc tam arī saņēma. Tā tika izmantotas 13 pasta darbinieces, no kurām 12 atrodas uz viena apsūdzētā sola ar revidentēm, bet pret vienu lieta ir izdalīta atsevišķi. Revidentes solījušas, ka naudu pašas atmaksāšot.

Pasta darbinieces, gan nodaļu vadītājas, gan operatores, no kurām daļa joprojām strādā "Latvijas pastā", policijā liecinājušas, ka piekritušas nelikumīgām darbībām, jo baidījušās, ka revidentes pretējā gadījumā atradīs pārkāpumus un tad tiks zaudētas prēmijas un varbūt pat darbs, vēsta "Latvijas Avīze". Par palīdzēšanu pasta darbinieces esot saņēmušas simbolisku pateicību - kādu šokolādi, tolaik arī piecus latus.

2010.gadā lieta nonāca tiesā, taču daudzo apsūdzēto un liecinieku skaits, tiesneša maiņa un izmaiņas likumos procesu paildzinājušas. "Latvijas Avīze" arī noskaidrojusi, ka galvenā apsūdzētā kādu laiku bēguļojusi, bet tikusi noķerta un uz laiku apcietināta.

Par krāpšanu, kredītu nelikumīgu saņemšanu un citu personu datu nelikumīgu izmantošanu pasta darbiniecēm draud cietumsods līdz pieciem gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)