Banner 980x90

Iepazīšanās vizītē Liepāju apmeklē Kanādas vēstnieks

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Otrdien, 9.februārī, Liepājā iepazīšanās vizītē ieradies Kanādas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Alēns Osērs (Alain Hausser).

Kā pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja Liepājas pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Enģele, lai pārrunātu aktualitātes Latvijas un Kanādas divpusējās attiecībās, dienas sākumā, plkst.11.00, vēstnieks, komerclietu padomniece Irēna Cīrule un sabiedrisko attiecību speciāliste Aija Matule viesojās arī Liepājas pilsētas domē, kur tikās ar domes vadību.

Sarunas sākumā Kanādas vēstnieks Osērs pateicās domes vadībai par viesmīlību un atzina, ka ir pozitīvi pārsteigts par Liepājā redzēto. Arī pēc prezentācijas noklausīšanās vēstnieks apstiprināja, ka Liepājai ir vairākas priekšrocības, kur viena no tām jau ir tās izdevīgais ģeogrāfiskais novietojums un tuvums mērķa tirgiem. Vēstnieks arī interesējās, kā Liepāja ir mainījusies kopš Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas, ar kādiem izaicinājumiem nācies saskarties, ko izdevies sasniegt un kādus projektus realizēt.

Sarunas gaitā vēstnieks domes vadību informēja arī par Kanādas un Eiropas Savienības (ES) brīvās tirdzniecības līgumu (CETA), kas paredz vairākas būtiskas, pozitīvas izmaiņas preču apritē starp Eiropu un Kanādu. Kā uzsvēra vēstnieks, šis ir visambiciozākais šāda veida līgums starp Eiropas Savienību un Kanādu, kas aptver ļoti plašu spektru – tirdzniecību, investīcijas, pakalpojumus, profesionālās kvalifikācijas atzīšanu, u.c. ES uzņēmumiem būs iespēja arī piedalīties konkursos un pretendēt uz Kanādas valsts iepirkumu līgumiem. Paredzēts, ka CETA varētu tikt ratificēts līdz 2017.gadam. Tiek prognozēts, ka CETA rezultātā savstarpējā tirdzniecība varētu pieaugt par 20%.

Abas puses sarunā atzina, ka līdzšinējā Liepājas Kanādas sadarbība ir jāstiprina un jāveicina, meklējot arvien jaunas sadarbības iespējas gan kultūras, izglītības, gan citās jomās.

Kanādas vēstnieks ar delegāciju šodien Liepājā apmeklēs arī ostu, Speciālo ekonomisko zonu, Karostas industriālās teritorijas, savukārt pēcpusdienā, plkst.16.00, vēstnieks Liepājas universitātē studentiem lasīs lekciju par tēmu "Kanādas multikulturālisms", bet vēlāk apmeklēs koncertzāli "Lielais dzintars".

Kanādas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Alēns Osērs (Alain Hausser) ir Montreālas Universitātes un Parīzes Universitātes absolvents, studējis Eiropas likumus. Iepriekš vēstnieks strādājis Kanādas vēstniecībās Berlīnē, Briselē, Strasbūrā un Hāgā. Viņš bijis padomnieks premjerministra birojā, kā arī vadījis dažādas nodaļas Kanādas Ārlietu ministrijas centrālajā aparātā. Darbam Latvijas Republikā Osērs akreditēts 2015.gada 17.februārī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)