Banner 980x90

Ieskaties – bruto algas kalkulators ikdienas ienākumu pārbaudei!

Pētot jaunos darba piedāvājumus, nereti iespējams iepazīties arī ar plānoto darba algu. Neaizmirsti, ka šī alga lielākoties vienmēr tiek norādīta pirms nodokļu nomaksas, tādējādi radot iespaidu, ka summa ir krietni iespaidīgāka, nekā tā izskatīsies darbinieka kontā pēc tam, kad darbavieta būs nomaksājusi visus nodokļus. Kā zināt, kas ir bruto algas kalkulators, cik lielu naudu saņemsi pēc nodokļu nomaksas un kur šāda veida online kalkulatorus iespējams izmantot? Lasi rakstu un iepazīsties ar galveno informāciju raksta turpinājumā!

Viens no ērtākajiem un populārākajiem algas kalkulatoriem pieejams tieši Comparo.me mājaslapā. Bet pirms šo kalkulatoru izmantošanas ieteicams iepazīties ar visu informāciju par algas kalkulatoriem!

Atšķirības algu veidos
Algas – bruto un neto – sagādā problēmas ne vienam vien darbiniekam. Varētu šķist, ka atšķirība ir niecīga, taču tā nebūt nav, tajā vērojamas būtiskas atšķirības, kas ietekmē ikviena darbinieka algu. Kas ir šīs algas?
Bruto alga. Šis ir algas kopējais daudzums, kurā iekļauti visi nodokļi;
Neto alga. Zināma arī kā alga "uz rokas", kas ir tīrā nauda, ko katrs darbinieks saņem pēc nodokļu nomaksas.

Un kāda ir nozīme kalkulatoriem? Kādos gadījumos darbiniekiem šie algas kalkulatori var palīdzēt?

Kas ir bruto algas kalkulators?
Pat tad, ja esi pētījis algu kalkulatoru pagājušajā gadā, ieteicams to izdarīt arī tagad. To ietekmēt var ne tikai izmaiņas, kas skārušas likumdošanu, bet arī daži individuāli faktori, piemēram:
• mainot darbavietu, profesiju. Pavisam bieži gadās situācijas, ka esošā darbavieta vai profesija ir apnikusi un vēlies izmēģināt ko jaunu. Ja darba intervijā topošais darba devējs nosauc bruto algu, bet nespēj atbildēt, kāda sanāks summa uz rokas, apmeklē algas kalkulatoru;
• sagaidot algas palielinājumu. Nereti gadās arī celt savu profesionāli un kāpt pa karjeras kāpnēm, nemainot uzņēmumu. Mainoties amatam, tiek iegūtas vairākas priekšrocības, tostarp augstāka darba alga. Noskaidro, cik no jaunās bruto algas saņems valsts, bet cik Tu pats, ievadot datus algas kalkulatorā;
• piedzīvojot citus svarīgus notikumus. Piemēram, ja negaidīti tiek mainīts samaksas veids vai forma, maksājot nevis par nostrādātajām stundām, bet gan darba apjomu, var tikt būtiski izmainīta alga. Lai savlaicīgi saprastu, ar ko rēķināties pēc izmaiņu ieviešanas, iespējams sagatavoties jau ieviešanas procesā, ieskatoties algas kalkulatorā!

Šo rīku izmanto daudzi grāmatveži, lai zinātu, kādu algu norādīt katram no darbiniekiem. Bet kāda veida nodarbinātajiem ir atbilstošs šis rīks un kuri var atrast informāciju par bruto un neto algu šāda veida kalkulatorā? Turpini lasīt rakstu un uzzini!

Algas aprēķins ikvienam!
Šāda veida aprēķins ir izdevīgs ikvienam. Nav nepieciešams maksāt kādam, kas par izmaiņām varētu būt atbildīgs, jo algas kalkulatoros pieejama jaunākā informācija, vadoties pēc izmaiņām likumdošanā. Informāciju par savu algu var iegūt dažāda veida darbinieki:
• algoti pilna vai nepilna laika;
• autoratlīdzības saņēmēji;
• mikrouzņēmumu locekļi u.c.

Nav svarīgi, kāda veida darbu Tu veic, jo aprēķināt algu var ikviens. Un nu pienācis pēdējais posms - algas kalkulatora izprašana. Kā notiek informācijas iegūšana? Lasi raksta noslēgumā!

Izvēlies aprēķināt algu pie Comparo.me!
Veic četrus soļus un noskaidrot savu bruto algu:
• ienāc. Atver mājaslapu Comparo.me un dodies uz algas kalkulatora sadaļu;
• ievadi. Pēc tam ievadi savu bruto vai neto algu, atkarīgs no tā, kuru no summām Tu zini;
• atzīmē. Ja uz Tevi attiecas kādi atvieglojumi, atzīmē tos kalkulatorā;
• noskaidro. Iegūsti informāciju un noskaidro, kāda ir Tava alga vai kāda tā būs, mainot darbavietu. 

Ienāc Comparo.me, un bruto algas kalkulators Tev sniegs vēlamo informāciju par izmaiņām Tavā ikmēneša algā!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)