Banner 980x90

Ieteikumi, kā iegādāties labas kvalitātes durvis istabai

Durvis mājoklī nodalīs telpas un pasargās Jūsu dzīvesvietu no zādzībām. Noteicošais durvju izvēlē ir to konstrucija, vēršanās veids un durvju materiāls. 

Durvīm vajadzīgas arī labas kvalitātes eņģes. Lai tās kalpotu ilgi, durvīm jābūt viegli kopjamām. Veidojiet saskaņotu stilu visā mājoklī, izvēlieties viena stila durvis un rokturus. Vienmēr veiciet precīzus mērus, lai atrastu labāko risinājumu!

Durvju konstrukcijas
Vieglas konstrukcijas durvis ir piemērotas nelieliem dzīvokļiem vai mazākām privātmājām. Masīvas konstrucijas labi izskatīsies biroja telpās un privātmājās. 

Durvju vēršanās veids
Noteicošā ir durvju atrašanās vieta. Tām ir jāveras viegli. Durvis veras gan uz labo, gan kreiso pusi. Ir iekšdurvis, kam ir dažādi paplašinājumi. Vēršanās virzienu nosaka durvju rokturis. 

Durvju atvērumam jābūt vērstam pret sienu. Istabai ir jābūt iekārtotai tā, lai, atverot durvis, mēbeles un citi interjera priekšmeti netraucētu Jums ienākt telpā. 

No durvju atvēršanas puses ir atkarīgs, kādas eņģes būs vajadzīgas. 

Durvju eņģes
Ir divu tipu eņģes: ieskrūvējamās eņģes vai slēptas eņģes.

Ieskrūvējamās eņģes ir paredzētas durvīm ar apmali. Tās ražotas no cinkota tērauda un būs piemērotas gan iekšdurvīm, gan ārdurvīm. 

Slēptas eņģes paredzētas gludām koka iekšdurvīm.  Tās ir viegli regulējamas horizontālā un vertikālā virzienā. Aizverot durvis, eņģes nebūs redzamas. Slēptas eņģes izgatavo no misiņa vai tērauda.

Durvju materiāls
Stikla iekšdurvis telpu padarīs gaišāku un sniegs dienasgaismu. Šāda veida durvis būs piemērotas viesistabās, virtuvēs vai bērnistabās. Izvēlieties izturīgas durvis, kas ražotas no rūdīta stikla. Ja durvis gatavotas no izturīga stikla, to materiālu ar nagiem nesabojās mājdzīvnieki.
Ir dažāda veida durvis, kas izgatavotas no koka. Durvis istabai no koka ir krāsotas, lakotas, profilētas, finierētas, gruntētas, ar PVC apdari vai laminētas. Izvēlieties tās savai virtuvei vai viesistabai.

Masīvkoka durvis tiek izgatavotas no dabīgā koka, kas labi uzsūc mitrumu. Liela mitruma ietekmē tās bojāsies un būs grūti aizveramas. Šāda veida durvis izmanto lielās savrupmājās vai darba telpās. 

Finiera durvis paredzētas dzīvokļiem vai mazām privātmājām. Šis ir dabīgs kokmateriāls. Durvju izgatavošanā tiek izmantotas finiera skaidas un loksnes līdz 3mm. 

Durvis no finiera būs izturīgas no deformācijām un nebojāsies. Ērts un lēts risinājums ir finiera durvis ar tukšu vidu. Tām ir augsta skaņas izolācija. Tās iederēsies dušas telpās un noliktavās. 

PVC dekoratīvās plēves durvis ir noturīgas pret berzi un skrāpējumiem. Tās labi absorbē mitrumu. Šis materiāls laika gaitā nemainīs savu krāsu un kalpos ilgi. Izmantojiet PVC dekoratīvās plēves durvis dušas telpās vai vannas istabā. 

Durvju kopšana
Ja durvis tiek bieži izmantotas, mājās ir mazi bērni vai mājdzīvnieki, uz durvīm veidojas traipi un roku nospiedumi. Durvju kopšana nav sarežģīta, bet ir jāveic regulāri. To kopšanā noderēs sadzīves ķīmijas līdzekļi. Īpaša kopšana būs vajadzīga, ja vēlaties ierīkot stikla durvis. Stikla virsmu var notīrīt ar stikla tīrāmajiem līdzekļiem vai etiķi. Salīdzinājumā ar cita veida durvīm, PVC plēves virsmas durvis ir vieglāk kopjamas. 

Durvju dizains
Durvis ir lielisks dizaina elements un veidos vienotu atmosfēru. Plašākās telpās izvēlieties masīvas un spilgtas durvis. Neitrālas krāsas durvis iederēsies bērnistabās, viesistabās vai darba telpās. 

Durvju rokturi būs skaists dizaina papildinājums. Ir tērauda, alumīnija, misiņa, plastmasas un koka durvju rokturi. Pieskaņojiet tos pie pārējiem interjera priekšmetiem un izveidojiet oriģinālu telpas izskatu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)