Banner 980x90

Interneta kredīti

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Interneta sniegtās priekšrocības tiek plaši izmantotas – ar tā starpniecību iespējams pat noformēt ātro kredītu.

Ātrie kredīti ir daudzu novērtēta pagaidu finansiālā palīdzība. Tie labi noder kā īstermiņa stratēģija, piemēram, ja vajadzīga salīdzinoši neliela naudas summa steidzama rēķina apmaksai, bet līdz algas dienai vēl nedēļa. 

Šo aizdevumu nevajadzētu ņemt ieilgušu naudas grūtību gadījumā vai tad, ja nav pārliecības, ka spēsi to atmaksāt līgumā noteiktajā termiņā. Nepārdomāti noformēts kredīts tikai palielinās finansiālo slogu – tas var radīt dažādus sarežģījumus. 

Ar bezmaksas kredītu nepārmaksā ne centa
Ja vēlies aizņemties īpaši izdevīgi, vērts izmantot bezprocentu kredītu. Tas nozīmē, ka aizdevums tiek izsniegts ar 100 % atlaidi komisijas maksai – atmaksā tik, cik aizņēmies. Tas nozīmē, ka, aizņemoties, piemēram, 150 eiro uz 30 dienām, pēc šī termiņa beigām būs jāatdod tie paši 150 eiro. Pieejamais bezmaksas kredīta apmērs atkarīgs no konkrētā aizdevēja, taču jāņem vērā, ka šis piedāvājums attiecas tikai uz kredītņēmēju jaunajiem klientiem. Tiem, kas noformē atkārtotu kredītu, jārēķinās ar procentu likmi. 

Pieci būtiskākie faktori veiksmīgā aizdevuma izvēlē
Kā zināms – lai aizņemtos izdevīgi, jāizpēta piedāvājums, lai atrastu labāko variantu. Izvēloties piemērotāko aizdevumu, jāpievērš uzmanība vairākiem faktoriem:
- aizdevēja uzticamībai – pirms kredīta noformēšanas pārliecinies, ka tas ir licencēts un iepazīsties ar citu kredītņēmēju atsauksmēm;
- maksimālajai aizdevuma summai – uzzini, kādu summu vari aizņemties. Ja nepieciešams salīdzinoši neliels kredīts, vērts apskatīties arī, kāda ir minimālā summa, ko piedāvā aizdevējs;
- atmaksas termiņam – visbiežāk īstermiņa ātrie kredīti tiek izsniegti uz termiņu līdz 30 dienām. Ja nepieciešams ilgtermiņa aizdevums, iespējamie termiņi būs garāki;
- vecuma ierobežojumam – vislielākās iespējas saņemt aizdevumu ir tiem, kas sasnieguši vismaz 20 gadu vecumu;
- procentu likmei – faktors, kas vistiešāk parāda konkrētā aizdevuma izdevīgumu.

Situācijas, kurās aktuāls aizdevums, ir dažādas, atšķirīgas ir arī kredītņēmēju prasības. Daudzveidīgais kredītu piedāvājums ikvienam ļauj atrast sev piemērotāko risinājumu. 

Kredīta noformēšana
Kad esi izvēlējies savām prasībām atbilstošāko aizdevēju, tā mājaslapā izvēlies vēlamo kredīta summu, atmaksas termiņu un aizpildi pieteikumu. Svarīgi būt godīgam un pieteikumā norādīt patiesu informāciju. Pieteikumi ar neprecīzu vai kļūdainu informāciju netiek izskatīti. 

Ja aizdevumam pieteiksies kredītdevēja darba laikā, pēc pāris minūtēm saņemsi lēmumu par kredīta piešķiršanu. Ja tas būs pozitīvs, naudu savā bankas kontā saņemsi jau pavisam drīz.

Aizdevuma atmaksa
Īstermiņa ātrie kredīti visbiežāk tiek izsniegti uz 30 dienām, jo parasti šajā laika posmā kredītņēmēji saņem algu. Noteiktajā dienā, kad jāveic kredīta atmaksa, aizdevuma summa jāieskaita kredītdevēja kontā. To var izdarīt gan izmantojot internetbanku, gan arī tuvākajā bankas filiālē. 

Ja aizdevumu tomēr noteiktajā datumā nav iespējams atmaksāt, pie vairākiem aizdevējiem pieejama atmaksas termiņa pagarināšana. Par to gan ir jāmaksā papildus, tādēļ tas ir variants tikai ārkārtas situācijā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)