Banner 980x90

Izgaismo Liepājas himnas tēlu skulptūras

Ventspils, 19.maijs, LETA. Sākot ar šo nedēļu, Liepājā izgaismotas pilsētas himnas tēlu skulptūras Kūrmājas prospektā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Līdz šim himnas tēlu skulptūras bija vizuāli baudāmas tikai diennakts gaišajā laikā. Lai gan skulptūru grupa ir viens iecienītākajiem apskates objektiem pilsētā, liepājnieki un pilsētas viesi nav bijuši motivēti diennakts tumšajā laikā izvēlēties kā pastaigu posmu Kūrmājas prospektu, jo tumšajā laikā vides objekti - himnas tēli - šajā posmā nebija labi saskatāmi. Pašvaldība cer, ka, izgaismojot himnas tēlus, iedzīvotāji būs ieinteresēti izstaigāt šo posmu, pagarinot pastaigu līdz pat pludmalei vai parkam.

Kopumā Liepājas pilsētas Komunālā pārvalde ir iegādājusies piecus gaismas prožektorus, kas izgaismo četrus himnas tēlus (divi prožektori paredzēti himnas tēlam "Telefonists"). Gaismas prožektoru iegādei izlietoti 6632 eiro.

Jau ziņots, ka pilsētas himnas tēlu skulptūru grupu "Pilsētā, kurā piedzimst vējš" Kūrmājas prospektā Liepājā atklāja 2010.gada nogalē. Skulptūru grupu veido piecas skulptūras - Laivinieks, Vārna, Dzintara latvieši, Telefonists un Cilvēku mežs. Skulptūra "Cilvēku mežs" daļēji apslēpta vides ainavā pie tūrisma takas "Kā pa notīm".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)