Banner 980x90

IZM Grobiņas novadam prasa papildu skaidrojumus par izglītības iestāžu reorganizācijas plāniem

Rīga, 27.febr., LETA. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) lūgs Grobiņas novada pašvaldībai papildu skaidrojumus par novadā plānotajiem izglītības iestāžu reorganizācijas plāniem, aģentūra LETA uzzināja ministrijā.

IZM šonedēļ saņēma no pašvaldības informāciju par tās pieņemto lēmumu izglītības iestāžu reorganizācijas kontekstā. Ministrija lūgs vietvarai skaidrojumu par plānoto izmaiņu būtību un apsvērumiem šāda lēmuma pamatā, tikai pēc tam izvērtējot pašvaldības lēmumu.

Kā ziņots, Grobiņas novada domes deputāti lēmuši, ka līdz šā gada 31.augustam tiks īstenota Grobiņas novada vispārējo izglītības iestāžu reorganizācija.

Patlaban Grobiņas novadā darbojas sešas pašvaldības vispārējās izglītības iestādes - Grobiņas sākumskola, kurā no 1. līdz 6.klasei mācās 444 skolēni, Grobiņas ģimnāzija, kurā no 7. līdz 12.klasei mācās 257 skolēni un Kapsēdes pamatskola, kurā no 1. līdz 9.klasei mācās 111 skolēni.

Tāpat novadā ir Bārtas pamatskola, kurā no 1. līdz 9.klasei mācās 48 skolēni, bet pirmsskolas izglītības programmu grupās no diviem līdz sešiem gadiem zinības apgūst 17 bērni.

Gaviezes pamatskolā no 1. līdz 9.klasei mācās 29 skolēni, bet pirmsskolas izglītības programmu grupās - 37 bērni, savukārt Grobiņas pagasta sākumskolā no 1. līdz 4.klasei mācās 15 skolēni, bet pirmsskolas izglītības programmu grupās - 56 bērni.

Izvērtējot Grobiņas ģimnāzijas rezultātus laika posmā no tās dibināšanas 2007.gadā līdz šā gada janvārim, secināts, ka Grobiņas ģimnāzija neizpilda divus no sešiem valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanas kritērijiem. Būtiskākais no tiem, ka ģimnāzijā nav iespējams nodrošināt kritērijos paredzēto skolēnu skaitu, kas 10. līdz 12.klašu posmā nevar būt mazāks par 120 izglītojamiem.

Savukārt analizējot vispārējās izglītības iestāžu tīklu Grobiņas novadā kopumā, secināts, ka tas ir sadrumstalots, neracionāli izmantojot speciālistu un finanšu resursus, kā arī mācību vidi, kas ietekmē arī izglītības kvalitāti.

Novada domes deputāti lēmuši pārveidot Grobiņas sākumskolu par Zentas Mauriņas Grobiņas novada vidusskolu, pievienojot Grobiņas ģimnāziju, Kapsēdes pamatskolu, Gaviezes pamatskolu (izņemot pirmsskolas izglītības programmas) un Bārtas pamatskolu (izņemot pirmsskolas izglītības programmas), ar izglītības programmu īstenošanas vietām Kapsēdē, Bārtā un Dubeņos.

Savukārt Grobiņas pagasta sākumskolu nolemts pārveidot par Grobiņas novada pirmsskolas izglītības iestādi "Ūdelīte", nodrošinot, ka Gaviezes pamatskolas, Grobiņas pagasta sākumskolas un Bārtas pamatskolas licencētās pirmsskolas izglītības programmas turpina īstenot šajā pirmsskolas izglītības iestādē ar izglītības programmu īstenošanas vietām Gaviezē un Bārtā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)