Banner 980x90

Izraisījušās būtiskas domstarpības starp Liepājas domes "Saskaņas" deputātiem

Liepaja24.lv
Liepaja24.lv
Izraisījušās būtiskas domstarpības starp Liepājas domes "Saskaņas" deputātiem, ziņo portāls "irliepaja.lv".

Nesaskaņas samilzušas tiktāl, ka viens no "Saskaņas" deputātiem Naums Vorobeičiks gatavs nolikt mandātu, ja piedāvājumam sekos arī abi pārējie saskaņieši.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās no "Saskaņas centra" ievēlēti trīs deputāti - Vorobeičiks, Liepājas vicemērs Jurijs Hadarovičs un deputāts Romāns Miloslavskis.

Vorobeičiks portālam atzinis, ka savulaik izpalīdzējis gan Hadarovičam, gan Miloslavskim notušēt traipus biogrāfijā, bet tagad par savu neapdomīgo rīcību saņemot "pēc pilnas programmas". Vorobeičika darbību Liepājas Kompleksās sporta skolas direktora amatā janvāra nogalē pārbaudīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), bet pēdējā pusgada laikā vēl vairākas citas institūcijas - Valsts kontrole, pašvaldības revidenti, Izglītības un zinātnes ministrija, Izglītības kvalitātes dienests, Darba inspekcija.

Ne KNAB, ne citas iestādes un institūcijas nekādus pārkāpumus nav konstatējušas. Aizdomās par KNAB un citu institūciju "uzsūtīšanu" viņam Vorobeičiks tur savus partijas biedrus un tuvākos kolēģus Liepājas domes koalīcijā Hadaroviču un Miloslavski. "Acīmredzot pārāk daudz par viņiem abiem zinu, tāpēc grib no manis tikt vaļā," portālam atzinis deputāts.

Vajāšana sākusies kopš brīža, kad Kompleksās sporta skolas direktors atlaidis no darba savu padoto Miloslavski, kurš pēc tam apvienojies ar Hadaroviču un sācis cīņu. "Gribu atvainoties liepājniekiem, kuri no šī cilvēka ir cietuši, jo es biju tas, kurš Hadaroviču izglāba no cietuma. Neviens negribēja dot labu raksturojumu, bet bez tā viņam draudēja reāls cietumsods - pants bija ļoti traks. Viņa treneris un māte ļoti lūdza palīdzēt. Lai gan uz to brīdi jau trīs gadus Jurijs nebija nodarbojies ar boksu, man kļuva viņa žēl - bija labs puisis, līdz deviņdesmitajos gados sāka nodarboties ar to, ar ko nodarbojās. Uzrakstīju teicamu raksturojumu, un viņam piesprieda nosacītu sodu," klāsta Vorobeičiks.

Tāpat Vorobeičiks glābis arī Miloslavski, kurš no pērnā gada 21.decembra vairs nav Kompleksās sporta skolas sporta centra "Ezerkrasts" projektu vadītājs, bet pašnodarbināta persona, kam ir līgumattiecības ar Sporta pārvaldi. Pēc Vorobeičika teiktā, Miloslavski no darba izmeta. Iepriekš Miloslavskis līdzīgi beidzis savu karjeru arī Liepājas Olimpiskajā centrā, kur baseina un SPA kompleksa vadītāja amatā nenostrādāja pat gadu.

"Viņš arī tur bija tāds pats slaists kā sporta skolā. Viss beidzās ar to, ka Romans piedzēries sasita vairākas dienesta mašīnas un vēl apčurāja tās. Tas pat ir ierakstīts video," portālam stāstīja Vorobeičiks.

Runājot par Miloslavska paveikto, vadot sporta centra "Ezerkrasts" renovācijas projektu, Vorobeičiks saka: pēc tam mums vajadzēja gadu, lai izlabotu visus pieļautos trūkumus, - tik daudz brāķa, nekvalitatīva darba un aplamību tur bija. Problēmas esot joprojām.

Vorobeičiks arī uzskata, ka "Saskaņas" deputāti Liepājā ir piekrāpuši savus vēlētājus, nepildot tiem dotos solījumus, un tas ir iemesls, kāpēc kritušies partijas reitingi pilsētā.

Lai kaut kā situāciju labotu, Vorobeičiks esot piedāvājis divus scenārijus - ja reiz nevar rast kopīgu valodu, lai strādātu vienā virzienā, tad vai nu visi trīs pašreizējie "Saskaņas" deputāti Liepājas domē noliek mandātu un savas deputāta pilnvaras, vai arī nākamajās vēlēšanās viņi kandidātu sarakstā ieņem pēdējās trīs vietas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)