Banner 980x90

Izvēlamies gultu bērnam vecumā no 1,5 līdz 5 gadiem

Pēc tam, kad Tava atvase jau ir pietiekami liela, lai pārietu no bērnu gultiņas un parastu gultu, ir jāpievērš uzmanība tam, kāds būtu labākais modelis, kas piemērots šī vecumposma ķipariem. Lielākoties pirmā īstā gulta kalpo no 1,5 līdz pat 5 gadu vecumam, turklāt bērniņš tajā pavada aptuveni 10 līdz 13 stundas dienā, tādēļ īstā modeļa izvēle ir ļoti nopietns un atbildīgs uzdevums.

 Izvēlies gultu, kad ir zemāka un atrodas tuvāk grīdai
Šis ir svarīgs aspekts, kas nodrošina to, lai bērns varētu drošā un ērtā veidā iekāpt gultā un izkļūt no tās. Un, protams, tas arī samazina traumu risku. Ja tomēr uztraucies par sava mazā ķipara drošību, pie gultas vari novietot matraci vai cita veida polsterējumu. Tāpat, ja nepieciešams, pie gultas vari novietot stingru un stabilu soliņu vai pakāpienu plauktiņu, kas ļaus ērtā un drošā veidā mazajam tikt gultiņā. 

• Dod priekšroku stingra materiāla gultai
Populāra izvēle daudzu pircēju vidū parasti ir stingra un izturīga koka gultas rāmis, taču vienmēr jāņem vērā, ka bērnu gultas mūsdienās tiek izgatavotas arī no citiem materiāliem, piemēram, kokskaidu plāksnēm, metāla, plastmasas un citām izejvielām. Lai arī kuru no variantiem Tu izvēlētos, pārliecinies, ka visas mēbeles daļas stingri turas kopā un ir pietiekami stabilas. Gultas vari apskatīt interneta veikalā.

Pievērs uzmanību, vai gultai ir noņemamas paaugstinātās malas
Kad bērns sāks gulēt jaunajā gultā, viņam nāksies pierast, ka tai vairs nebūs augstās redeļu maliņas, tādēļ pirmos mēnešus ir vērts izmantot gultu, kurai ir noņemama paaugstinātā maliņa. Tā īpaši noderēs naktī, lai mazais netīšām neizveltos no gultiņas. 

• Izvēlies gultas rāmi ar drošu dizainu
Pirmkārt, pievērs uzmanību tam, lai gultas rāmim nebūtu asu stūru, kas ir īpaši bīstami, ja mēbele izgatavota no metāla vai koka. Tāpat nevajadzētu būt izvirzījumiem, kas paaugstina traumu risku, jo, kā zināms, bērni var ātri paklupt vai ieskriet mēbelēs, tādēļ tām jābūt pēc iespējas drošākām. 

 Pārliecinies, ka gultas virsmai izmantota netoksiska krāsa vai pārklājums
Lai mēbele ilgāk kalpotu, tā parasti tiek pārklāta ar krāsu un nereti arī ar laku vai cita veida slāni, kas pasargā no mitruma, pelēšanas un citiem bojājumiem. Taču šeit īpaši svarīgs ir aspekts, vai konkrētā krāsa/slānis nav toksiski un kaitīgi bērniem. Kā zināms, mazajiem patīk iebāzt dažādas lietas mutē, pakošļāt gultas rāmi un citas vietas, tādēļ jāizvēlas mēbeles, kas viņiem nevar kaitēt. 

• Iegādājies atbilstoša dizaina gultu
Ja ielūkosies interneta veikala 220.lv plašajā bērnu gultu piedāvājumā, redzēsi, ka pieejamie modeļi ir ļoti daudzveidīgi – šeit atrodamas gan pavisam vienkāršas un klasiskas bērnu gultas, divstāvu gultas, modeļi ar iebūvētiem skapīšiem, atvilktnēm un plauktiem, gultas ar multfilmu varoņiem un citiem dizainiem. Ja Tavam bērnam patīk, piemēram, poniji, roboti, dzīvnieki vai ziedi, šeit varēsi iegādāties gultas ar konkrēto dizainu. 

• Izvēlies piemērotu matraci
Ir gultas, kuru komplektā matracis jau iekļauts, taču iespējams iegādāties arī tādus modeļus, kuriem matracis jāpērk atsevišķi. Atceries, ka matrača izvēle ievērojami ietekmēs bērna miega kvalitāti, tādēļ lūkojies, lai tiktu iegādāts atbilstošas cietības modelis, kas ietver arī aizsardzību pret putekļu ērcītēm un citiem alergēniem. Matrača izmēram arī ir nozīmīga loma, jo tas nedrīkst būt ne par mazu, ne par lielu esošajai gultai. Ja meklē matraci, ar kuru papildināt iegādāto gultu, arī tos vari atrast 220.lv!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)