Banner 980x90

Izvēlies gudri – vērtē izmaksas

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Mūsdienās iegādāties lētas preces, šķietami nozīmē iegādāties kaut ko nekvalitatīvu. Tomēr ne vienmēr. Viss atkarīgs no gudras un pārdomātas izvēles, iegādājoties nepieciešamo pareizajā brīdi. 

Virtuve ir tā telpa mājoklī, kur nepieciešams vislielākais un pārdomātākais ieguldījums – tas nozīmē plīts, cepeškrāsns, santehnika, sadzīves tehnika, virtuves mēbeles, dažādas palīgierīces, skapīši, letes un daudz kas cits. Protams, reti sanāk tā, ka virtuve jāiekārto no nulles un jārēķinās ar tik lieliem izdevumiem. Pārsvarā pakāpeniski izvēlamies nomainīt veco pret jauno, vadoties pēc tā, cik daudz varam atļauties, cik steidzīgi tas nepieciešams, un tā tālāk. Piemēram, ledusskapi, kas pārstājis strādāt, būs nepieciešams nomainīt steidzīgāk, nekā iegādāties jaunas virtuves mēbeles (skatīt virtuves mēbeles cenas). 

Virtuves mēbeles, lai gan reizēm tiek nepelnīti aizmirstas, ir gana svarīgs elements virtuvē. Un to cenas nebūt nav no zemākajām, ja papētām dažādus veikalu piedāvājumus. Ja lielākoties būtiskāku nozīmi virtuvē piešķiram plītij vai ledusskapim, tad aizmirstam par virtuves mēbelēm. Protams, līdz brīdim, kad nepieciešams galds, uz kura nolikt pagatavoto ēdienu, un krēsls, uz kura apsēsties. Jā, tieši tik vienkārši varam klasificēt virtuves mēbeles – protams, šajā kategorijā ietilpst arī dažādi skapīši un plauktiņi, kuros tiek novietoti dažādie virtuves palīgi un trauki. 

Izvēloties virtuves mēbeles, parasti pievēršam uzmanību to funkcionalitātei. Viens no populārākajiem galds-krēsli virtuves mēbeļu modeļiem ir stūra variants, kur stūrī izvietoti krēsli (vai neliels dīvāna veida krēsls, kam pa vidu novietots galds. Šāda virtuves mēbele aizņem mazāk vietas, nekā tas, ja izvēlēsimies apaļu galdu un atsevišķus krēslus (paredzēta mazāka izmēra virtuvēm, kur kompakti jādomā, kur un kā novietot visu virtuvē nepieciešamo). Un tad nu varam izvēlēties no gana plašas dažādības – kādu stūra galdu virtuvē vēlamies – gan materiāla ziņā, gan arī krēslu izskata un dizaina ziņā, kā arī cenas ziņā. Jo kvalitatīvāk un modernāk, jo, protams, arī dārgāk, tomēr astronomiskas summas šādas virtuves mēbeles nesasniegs (atkal jau – iegādājoties šīs pašas mēbeles atsevišķi, vēl cenšoties pielāgot galdu krēsliem un otrādāk, var sanākt dārgāk). 

Savukārt, ja domājam par virtuves skapīšiem un plauktiņiem, parasti jau viss tiek izvēlēties un saskaņots vienotā tonī un stilā tā, lai virtuves skapīši būtu nedaudz līdzīgi galdam, krēsliem – vienvārd sakot, lai visas virtuves mēbeles būtu saskaņotas un atbilstošas. 

Domājot par virtuves mēbeļu cenām, jāsaka, ka lēti, kā jau jebkuras mēbeles, visticamāk, nesanāks. Jo īpaši, ja vēlamies kvalitāti, elegantu izskatu, labu materiālu un citus parametrus. Tiesa, daudz kas atkarīgs no pircēju gaumes un vēlmēm. Kādam svarīgāk būs, lai virtuves mēbeles būtu viegli kopjamas (un mazāk uztrauks no kāda materiāla tās gatavotas vai cik labi izskatās), kādam citam tieši izskats būs daudz būtiskāks un tā tālāk. Te arī dažādas cenu variācijas. Atkarībā no dizaina, materiāla, funkcionalitātes un reizēm arī no tā, kas ir ražotājs. Zināms, ka reizēm maksājam nedaudz vairāk par pasaulē populāru un atpazīstamu vārdu. 

Lai ko arī neizvēlamies, viennozīmīgi kopēja ir vēlme, lai virtuvē ikviens justos omulīgi un būtu patīkamu tur atrasties, ne tikai gatavojot ēst, bet arī brokastojot un pusdienojot kopā ar ģimeni vai vienkārši malkojot kafiju un cepumus kopā ar sen neredzētiem draugiem. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)