Banner 980x90

Jānis Preiss iegūst trešo vietu Eiropas čempionātā vindsērfingā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
13.augustā, Liepājas pludmalē noritēja pēdējā sacensību diena Eiropas čempionātam vindsērfingā "Formula" klasē. Vēja ātrums bija 10 -12 metri sekundē, līdz ar to notika tikai četri braucieni. Neskatoties uz labo sniegumu iepriekšējā dienā un sīvo cīņu, Jānis Preiss kopvērtējumā ieguva trešo vietu.

Kā pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja Beāte Goba, savukārt pirmo vietu ieguva autrālietis Stīvs Alens (Steve Allen), kurš apsteidza poli Mihailu Polanovski (Michal Polanowski). Visi rezultāti pieejami šeit: http://europeans2016.formulawindsurfing.org

Savukārt, Eiropas Kausa burāšanā "Techno293" klasē jauniešiem "Euro Cup windsurfing Festival" pirmo vietu ieguva Namejs Dreimanis, otro – Kristaps Dzirnieks, bet trešo - Egija Smeile.

Eiropas čempionāts vindsērfingā "Formula Windurfings" klasē Liepājā sākās 8.augustā. Šī ir pieaugušo sporta klase, kas ir viena no ātrākajām, dinamiskākajām un elegantākajām vindsērfinga disciplīnām. Lai sacensības notiktu, vēja ātrumam jābūt vismaz 5 metriem sekundē. Čempionātā startēja spēcīgākie Latvijas sportisti - 2015.gada pasaules vicečempions Jānis Preiss, Formulas burātāji Jānis Rencis, Aleksandrs Ļeotjevs, Romualds Zelčs, Ansis Dāle un citi. Līdzās Latvijas spēcīgākajiem sportistiem, Eiropas čempionātā startēs sportisti no Polijas, Francijas, Lietuvas, Igaunijs, Krievijas, Austrālijas, Grieķijas un Vācijas. Kopumā Čempionātā reģistrējās pasaules spēcīgākie "Formula Windsurfing" sportisti. Čempionāta balvu fonds bija 5000 eiro.

Eiropas Kauss burāšanā "Techno293" klasē jauniešiem "Euro Cup windsurfing Festival", kas notika Liepājas pludmalē no 10. līdz 13.augustam, pulcēja dažādu vecuma grupu braucējus "Techno293" klasē U13, U15, U17, U19 un atklātā grupa.

Eiropas čempionāts "Formula Windsurfing" klasē un Eiropas Kauss burāšanā "Techno293" klasē ir daļa no Starptautiskās Vindsērfinga asociācijas oficiālajiem pasākumiem. Latvijā tos organizē vindsērfinga klubs "Rietumkrasts" un Latvijas Vindsērfinga asociācija. Pasākuma norisi atbalsta Liepājas Dome, Latvijas sporta federācijas padome, Ramirent, Lauma Lingerie, Čili pizza, Viesnīca Līva, Reklāmas apgāds, Latvijas Zēģelētāju savienība, Buruskola.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)