Banner 980x90

Jaunais Liepājas mērs par vienu prioritātēm izvirzījis izglītību

Liepāja, 6. dec., LETA. Jaunais Liepājas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis (LRA) par vienu no savas darbības galvenajām prioritātēm izvirzījis izglītības jomu, tāpēc turpmāk tā būs viņa tiešā pārraudzībā.

Kā intervijā "Rietumu radio" sacīja Vilnītis, vairāk nekā 20% no pašvaldības budžeta tiek novirzīti tieši izglītībai, turklāt tuvākajos gados šajā jomā paredzēts īstenot vairākus projektus, kuru kopējās investīcijas lēšamas aptuveni desmit miljonu eiro apmērā.

Liepājas vispārizglītojošajās skolās mācās 16 500 bērnu un jauniešu, ir deviņas augstskolas un to filiāles, kā arī arodskolas un speciālās izglītības iestādes, un ir ļoti svarīgi nodrošināt augstu izglītības kvalitāti, lai "produkts", kas radīts mācību procesā, būtu konkurētspējīgs darba tirgū, sacīja Vilnītis.

Jau patlaban izveidojusies veiksmīga sadarbība starp Liepājas izglītības iestādēm, Nodarbinātības valsts aģentūru (NVA) un uzņēmējiem, sacīja Vilnītis, kā piemēru minot, pēc uzņēmēju pieprasījuma Liepājas Valsts tehnikumā izveidoto metinātāju apmācību programmu bezdarbniekiem. Tāpat "Liepājas teātris", apzinoties, ka aktieru štatā nepieciešama jauna aktieru maiņa, sadarbībā ar Liepājas Universitāti izveidojis aktieru, kurā patlaban mācās 15 studenti.

Liepājas mērs gan uzsvēra, ka ir nepieciešams veikt reformas pilsētas līmenī, tāpēc "jātur roka uz pulsa". Viņš arī neizslēdza iespēju, ka pārmaiņas varētu notikt Liepājas Izglītības pārvaldē.

"Tas ir sarežģīts mehānisms un katra iejaukšanās ir ļoti sāpīga, tāpēc jebkādas izmaiņas tiks rūpīgi izsvērtas un pieņemtas vienošanās ceļā," sacīja Vilnītis.

Atsevišķus lēmumus, piemēram, Liepājas internātpamatskolas likvidēšana, pieņēmis arī Ministru kabinets, sacīja Vilnītis.

"Šajā jomā ir daudzi jautājumi, kuri prasa tūlītēju risinājumu, tāpēc "kopīgi ar Liepājas Izglītības pārvaldi tos visus atrisināsim," sacīja Vilnītis.

Kā ziņots, novembra nogalē Liepājas domes ārkārtas sēdē par jauno pašvaldības priekšsēdētāju tika ievēlēts deputāts Vilnītis, nomainot 21 gadu šajā amatā pavadījušo Uldi Sesku (Liepājas partija).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)