Banner 980x90

Jauniešus Liepājā aicina piedalīties diskusijā par dzimumu līdztiesības jautājumiem

Rīga, 13.maijs, LETA. Biedrība "Centrs "Marta" sadarbībā ar Kanādas vēstniecību Latvijā un Liepājas Jauniešu māju trešdien, 15.maijā, organizē tikšanos ar jauniešiem, lai diskutētu par dzimumu līdztiesību un lomām mūsdienu sabiedrībā, aģentūru LETA informēja biedrības Liepājas filiāles vadītājs Juris Dilba.

Jaunieši aicināti piedalīties diskusijā un uzdot jautājumus Kanādas vēstniekam Latvijā Kevinam Reksam, Kanādas bruņoto spēku pavēlniecības Latvijā dzimumu līdztiesības padomniekam, kapteinim Derekam Pižonam un Kanādas bruņoto spēku pavēlniecības Latvijā analītiķei, seržantei Lamai Gazavi.

Dilba norādīja, ka Latvijā par dzimumu līdztiesību runā salīdzinoši nesen, līdz ar to sabiedrībā dzimumu līdztiesība ne vienmēr tiek uztverta kā pašsaprotama demokrātiskā valstī. Savukārt Kanāda, pēc biedrības pārstāvja vārdiem, tiek uzskatīta par vienu no pasaules pirmrindniecēm dzimumu līdztiesības veicināšanas jomā un tas ir vērojams gan Kanādas iekšpolitikā, gan ārpolitikā. Kanādā dzimumu līdztiesības aspektiem tiek pievērsta nopietna uzmanība arī militārajā dienestā, piebilda Dilba.

Tikšanos ar Kanādas vēstniecības delegāciju Liepājas Jauniešu mājā vadīs "Centra "Marta" Jauniešu programmu vadītāja Madara Mazjāne. Pasākums notiks angļu un latviešu valodās.

Pasākums tiek īstenots Kanādas vēstnieka Latvijā Kevina Reksa vizītes Liepājā laikā. Diskusija notiks no plkst.14.15 līdz 16.15 Jauniešu mājā, Kungu ielā 24.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)