Banner 980x90

Jūnija otrajā pusē netiek prognozēts karstums virs +30 grādiem

Rīga, 14.jūn., LETA. Lai gan jūnija otrajā pusē Latvijā nav gaidāms tik stiprs karstums kā dažās dienās mēneša pirmajā pusē, mēnesis kopumā var kļūt par vissiltāko jūniju valsts vēsturē, liecina pašreizējās laika prognozes.

Šomēnes jau četrās dienās pārspēts Latvijas karstuma rekords. 5.jūnijā Stendē termometra stabiņš pakāpās līdz +30,6 grādiem, 6.jūnijā Ventspils ostā - līdz +32,2 grādiem, 12.jūnijā Daugavpilī gaiss sakarsa līdz +32,7 grādiem, savukārt 13.jūnijā Rīgā svelme sasniedza +33,0 grādus, starptautiskajā lidostā - pat +34 grādus.

Līdz šim jūnijs kopā ar oktobri bija mēneši ar mazāko dienu skaitu, kurās 21.gadsimtā pārspēts valsts maksimālās gaisa temperatūras rekords, - katrā mēnesī bija četras šādas dienas. Tagad šo dienu skaits jūnijā pieaudzis līdz septiņām. Siltuma rekordi visvairāk krituši decembrī - kopš 2000.gada rekords pārspēts jau 18 decembra dienās.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem jūnija pirmās dekādes vidējā gaisa temperatūra valstī bija +18,7 grādi jeb 4,9 grādi virs normas. Arī mēnesis kopumā pretendē uz vissiltākā jūnija titulu. Līdz šim karstākais jūnijs valstī piedzīvots 1999.gadā, kad mēneša vidējā gaisa temperatūra bija +18,1 grāds.

Sagaidāms, ka tuvākajā nedēļā maksimālā gaisa temperatūra būs +24..+29 grādi, vietām piekrastē termometra stabiņš dažās dienās nepārsniegs +20 grādu robežu.

Šīs nedēļas izskaņā gaidāms lielākoties sauss un saulains laiks, lai gan sestdiena daudzviet sāksies ar mākoņainām debesīm. Gaisa temperatūra naktīs dažviet noslīdēs līdz +10 grādiem.

Nākamnedēļ bieži būs saulains laiks, dažkārt gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Prognozes patlaban uzrāda paaugstinātu varbūtību, ka laikā ap Jāņiem ieradīsies ciklons; šādā gadījumā iespējams plašāks un stiprāks lietus, kā arī īslaicīga temperatūras pazemināšanās.

Ilgtermiņa prognozes vēsta, ka arī jūlijā gaidāms karsts laiks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)