Banner 980x90

Kā izvēlēties videi draudzīgu sadzīves tehniku?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Labiekārtojot mājokli, jāpadomā arī par atbilstošas sadzīves tehnikas izvēli. Un tas savā ziņā pat nav sarežģīts uzdevums, ja vien ir skaidrs, kas ir nepieciešams. Piedāvājums mūsdienās ir patiešām plašs – ražotāji meklē arvien jaunus veidus, kā ierīces padarīt maksimāli ērtas un funkcionālas. Patērētāji savukārt atzinīgi novērtē inovācijas, kas steidzīgo ikdienu padara iespējami vienkāršāku. 

Aplūkojot veikalu plauktus, jāatzīst, ka piedāvājums ir tik tiešām iespaidīgs – līdzās vienkāršākiem sadzīves tehnikas modeļiem pieejami arī jaunākie tehnoloģiju sasniegumi, piemēram, putekļu sūcēji (piedāvājumu apskatīt var šeit: https://220.lv/lv/sadzives-tehnika/saimniecibai/puteklu-suceji), kas visu darbu izdara saimnieka vietā, pilnībā automatizēti kafijas automāti, ledusskapji ar iebūvētu saldējuma pagatavošanas ierīci un citām noderīgām funkcijām, kā arī dažādi citi risinājumi, kurus novērtēs katrs jaunāko tehnoloģiju cienītājs. 

Kritēriji, kas nosaka piemērotākās sadzīves tehnikas izvēli, katram ir savi – kāds meklē arvien jaunas iespējas atvieglot savu ikdienu, cits meklē videi draudzīgākus risinājumus, vēl kāds grib gan ērtības, gan tīrāku vidi. Ko ņemt vērā, izvēloties videi draudzīgu sadzīves tehniku un kur vispār tādu atrast? Par to raksta turpinājumā!

Kam pievērst uzmanību, meklējot videi draudzīgu sadzīves tehniku? 
Lai arī tehnoloģiju straujā attīstība liek daļai patērētāju sadzīves tehniku mainīt arvien biežāk, ja vērtējam pēc ekoloģijas viedokļa – to vajadzētu darīt pēc iespējas retāk, ja vien, protams, tā nepatērē ļoti daudz elektroenerģijas. 

Mazlietota sadzīves tehnika 
Tāpat, domājot par dabas saudzēšanu, var iegādāties arī mazlietotu sadzīves tehniku – ļoti bieži tā vēl ļoti labi pilda savas funkcijas, turklāt pieejama par patīkamāku cenu. Te gan jāatceras, ka šādā gadījumā tehniku vajadzētu pirkt pie uzticama pārdevēja, kurš pirkumam dod garantiju.

Energoefektivitāte
Vēl viens svarīgs faktors, kas jāņem vērā, ir sadzīves tehnikas energoefektivitāte. To atzīmē ar apzīmējumu A-G. Vēl nesenā pagātnē visaugstākais novērtējums bija A klase, taču tagad par augstāko tiek uzskatīta A+ energoefektivitātes atzīme.  

Eko marķējums
Meklējot videi draudzīgāku sadzīves tehniku, uzmanību jāpievērš arī tās marķējumam. Populārākie no tiem ir ekopuķīte (ES marķējums), Zviedrijas TCO vai EnergyStar (ASV marķējums). 

Ražotāja noteiktās vadlīnijas 
Tiem, kuri ir īsti dabas draugi, noteikti būs svarīgi uzzināt arī to, cik ekoloģisks ir tehnikas ražošanas process. Taču jārēķinās, ka šādu informāciju iegūt ir visnotaļ sarežģīti. Izņēmums ir gadījumi, kad ražotājs pats savu darbību pozicionē kā videi draudzīgu. Bez šaubām, daudz var spriest arī pēc tā, kāda ir ražotāja attieksme pret vidi, kāda ir tā aktivitāte ar vides aizsardzību saistītos projektos u.c. 

Daudzveidīgs sadzīves tehnikas piedāvājums arī internetā
Sadzīves tehnika tirdzniecības vietās pieejama plašā klāstā, taču, ja nav vēlmes daudz laika pavadīt veikalos, laba alternatīva ir interneta veikali. Pirmkārt tādā veidā iespējams aplūkot visu saistošo piedāvājumu maksimāli ātri, otrkārt – noformēt pasūtījumu var jebkurā sev ērtā laikā, neatkarīgi no ierastā darba laika. Tāpat, pasūtot sadzīves tehniku internetā, nebūs jāuztraucas par piegādi – vairums interneta veikalu piedāvā vairākus piegādes variantus, lai katrs pircējs varētu izvēlēties piemērotāko. 

Iepērkoties internetā:
• rūpīgi iepazīsties ar preces aprakstu un fotogrāfijām, ja nepieciešams, jautā padomu interneta veikala darbiniekiem;
• iepazīsties ar informāciju par piegādes organizēšanu un ar to saistītajām izmaksām – dažkārt pieejama arī bezmaksas piegāde;
• izlasi garantijas nosacījumus;
• ja nepieciešams, izmanto tiesības atdot iegādāto preci atpakaļ pārdevējam – tas jādara 14 dienu laikā no preces saņemšanas brīža.

Ar modernu sadzīves tehniku ikdiena ir daudz vienkāršāka – izvēlies to atbilstoši savām prasībām un izbaudi priekšrocības, ko tā sniedz! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)