Banner 980x90

Kādas mēbeles izvēlēties studentiem, kas īrē dzīvesvietu

Lai cik arī kārdinoša neizklausītos dzīve kopmītnēs, gadās, ka studenti paši izvēlas vai ir spiesti meklēt citu dzīvesvietu. Un šādos gadījumos populāra alternatīva ir istabu vai dzīvokļu īre. 

Tiesa, studentiem nereti jāiekļaujas ļoti ierobežotā budžetā, taču vēlme skaisti iekārtot savu mājvietu neizpaliek. Protams, nedrīkst aizmirst par funkcionalitāti, kā arī to, ka mēbeļu izvēle gadījumā, ja dzīvo ar kādu kopā, var atšķirties no situācijas, ja mājokli īrē vienatnē. Lai arī kuru variantu Tu izvēlētos, vienmēr ir vērts aprunāties ar īpašnieku par to, vai drīksti, piemēram, likt pie sienām foto, spoguļus, veikt kādus uzlabojumus utt. 

Ja Tu īrē dzīvesvietu kopā ar citiem cilvēkiem
Šī ir finansiāli izdevīga alternatīva ne tikai studentiem, jo vienā dzīvoklī vai mājā esošie īrnieki dala gan īres maksu, gan arī komunālos, gan arī citus maksājumus. Tāpat, protams, nereti tiek koplietotas dažādas mantas, tostarp mēbeles. 

Ievācoties īres mājoklī, ir vērts noskaidrot no citiem īrniekiem, kādas mēbeles viņiem jau ir vai arī ko viņi plāno iegādāties/atvest, lai saprastu, ko Tev vajadzētu sarūpēt papildus. Protams, ir svarīgi padomāt ne tikai par funkcijām, kuras mēbeles pildīs, bet arī to, lai tās veiksmīgi iekļautos kopējā interjerā, saskanētu krāsas un dizaina ziņā. 

Tāpat nedrīkst aizmirst par to, ko Tev vajadzētu sagādāt savai istabai, proti, personīgai lietošanai. Var gadīties, ka istabā jau ir gulta vai dīvāns, galds un krēsls, taču Tev var noderēt kumodes, kur salikt ne tikai apģērbu, bet arī citus piederumus. Ja nepieciešams, vari iegādāties skapi, atpūtas krēslu vai pufu, plauktu grāmatām u.tml. Koplietošanai nereti tiek izmantotas virtuvē, koridorā un vannas istabā esošās mēbeles, kā arī atsevišķos gadījumos visi mājokļa iemītnieki mēdz dalīt dzīvojamo istabu. Par to, kas nepieciešams šīm telpām, visiem īrniekiem vajadzētu vienoties kopīgi. 

Ja Tu īrē dzīvesvietu vienatnē
Agrāk vai vēlāk cilvēki pieaug un saprot, ka ir laiks meklēt pašiem savu mājokli, kuru nav nepieciešams dalīt ar citiem cilvēkiem (izņemot, protams, situāciju, ja Tev ir otrā pusīte). Lielākoties tiek izvēlēti vai nu vienistabas, vai studio tipa dzīvokļi, kuri nav ļoti plaši, taču pietiekami, lai viena persona justos pietiekami ērti. Var gadīties, ka īpašnieks izīrē dzīvokli, kurā jau ir mēbeles, tādēļ Tavā ziņā ir izvēle, vai izmantot to, kas jau ir, un nepieciešamo vienkārši nopirkt, vai arī atteikties no šīm mēbelēm un pirkt visu no jauna. Tāpat, ja mājoklī nav mēbeļu, iespējams, Tev var noderēt šie ieteikumi:
• aprunājies ar draugiem, paziņām un radiniekiem – iespējams, kāds no viņiem Tev var izlīdzēt ar mēbelēm;
• izvēlies mēbeles, kas veic vairākas funkcijas, piemēram, galdu, kuru vienlīdz labi var izmantot gan darbam, gan arī vakariņu baudīšanai, uzaicinot ciemos viesus; 
• iegādājies saliekamos krēslus, guļammaisus un piepūšamos matračus, kas noderēs, ja pie Tevis pa nakti paliks viesi;
• plaukti, atvilktnes zem gultām vai veļas kastes, kā arī mantu kastes ir ļoti noderīgas lietas, kas palīdz uzturēt kārtību telpā. 

Kur iegādāties mēbeles par labu cenu?
Tā kā studentiem, iespējams, mācību gada sākumā nebūs daudz brīvā laika, jo nāksies apmeklēt lekcijas, ērtāk meklēt mēbeles internetā. Piemēram, interneta veikals 220.lv piedāvā gultas, skapjus, plauktus, kumodes, naktsskapīšus, galdus, krēslus, kā arī lampas un daudz ko citu, turklāt par ļoti labām cenām un izdevīgiem piegādes noteikumiem. Jebkurā sev brīvā brīdī vari ienākt 220.lv, aplūkot piedāvājumu, pasūtīt preces un saņemt tās ar piegādi pat līdz mājas durvīm. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)