Banner 980x90

Kādi ir vienmērīga ražošanas cikla priekšnoteikumi?

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Vadot uzņēmējdarbību, kuras darbības lauciņš ir saistīts ar ražošanu, viens no būtiskākajiem apstākļiem ir apgrozāmie līdzekļi uzņēmumā – tieši no to apjoma atkarīgs, cik stabils ir uzņēmums un vai tam ir iespējas palielināt ražošanas ciklu. Par to, kādi priekšnoteikumi jāievēro, lai ražošanas cikls uzņēmumā būtu vienmērīgs, – šajā rakstā!

Pamatu pamats – tālredzīgs un pārdomāts darbības plāns
Lai ne tikai pamatlīdzekļi un apgrozāmie līdzekļi, bet arī visi pārējie ar uzņēmējdarbību saistītie aspekti būtu stabili un pēc iespējas prognozējamāki, ļoti svarīgs ir detalizēts darbības plāns, pēc kura vadīties gan ikdienā, gan pieņemot ilgtermiņa lēmumus. Plānu ieteicams veidot dažādiem laika nogriežņiem – desmitgadei, gadam, gada ceturksnim, mēnesim utt. Sākotnēji ieteicams izveidot darbības plānu garākajam laika nogrieznim, lai pārējos, ar īsāku termiņu, tam varētu pakārtot.

Bez regulāras tirgus un konkurentu izpētes neiztikt
Pēc tam, kad darbības plāns izstrādāts, tas nebūt nenozīmē, ka tajā laika gaitā nenāksies veikt izmaiņas. No izmaiņām nav jābaidās, jo teju ikviena uzņēmējdarbības nozare laika gaitā būtiski mainās, un prognozēt visus pagrieziena punktus ir praktiski neiespējami. Lai spētu pielāgoties konkrētajai nišai un apsteigtu savus konkurentus, regulāri nepieciešams analizēt gan tiešo konkurentu darbības, gan attiecīgā tirgus tendences ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas un pasaules mērogā.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


Izdevīgāku izejvielu un preču iegāde – iespēja attīstībai
Ir uzņēmējdarbības veidi, kuros apgrozāmie līdzekļi būtībā ir sekundāri, jo veikt dažādus pirkumus gluži vienkārši nav nepieciešams. Taču tiem uzņēmējiem, kuri darbojas ar ražošanu, apgrozāmie līdzekļi ir ļoti būtiska uzņēmējdarbības sastāvdaļa. Un, lai tie netrūktu, ir svarīgi nepieciešamās preces un izejvielas iegādāties par pēc iespējas izdevīgāku cenu. Kā to iespējams izdarīt? Atbilde nav sarežģīta – pirmkārt, nepieciešams regulāri sekot līdz vajadzīgo izejvielu un preču cenu svārstībām, kā arī censties nodibināt profesionālu sadarbību ar preču un izejvielu pārdevējiem, tādējādi ilgtermiņā, ļoti iespējams, iegūstot pievilcīgas atlaides. Taču kā rīkoties, ja nepieciešamās preces un / vai izejvielas iespējams iegādāties par zemāku cenu, taču tam nav nepieciešamās naudas? Šādās situācijās lieti var noderēt apgrozāmo līdzekļu finansēšana.

Apgrozāmo līdzekļu finansēšana – pakalpojums, kas ļauj attīstīties
Lai ražošanas cikls būtu vienmērīgs, pastāv divas iespējas – vai nu nepieciešamos līdzekļus, ar kuriem norēķināties par precēm un izejvielām, sarūpēt no uzņēmuma iekšienes, vai arī izmantot attiecīgu finanšu ārpakalpojumu. Apgrozāmo līdzekļu finansēšanas process ir šāds – uzņēmējs piesakās pie aizdevēja, kas savukārt apmaksā preču / izejvielu rēķinu, bet nepieciešamās preces un izejvielas tiek piegādātas uzņēmējam, tādējādi netraucējot vienmērīgu ražošanas ciklu. Preču un izejvielu finansēšanu piedāvā uzņēmums "ERST Finance".

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
"ERST Finance" – lai apgrozāmie līdzekļi uzņēmumā vienmēr būtu līdzsvarā
Apgrozāmos līdzekļus nepieciešamajā apjomā ne vienmēr iespējams sarūpēt no uzņēmuma iekšējiem resursiem, un šādos gadījumos "ERST Finance" apgrozāmo līdzekļu finansēšana var lieti noderēt. Par šī pakalpojuma darbības principu īsumā pastāstījām raksta iepriekšējā paragrāfā, taču "ERST Finance" pakalpojumu raksturo arī šādi parametri:
• ātra formalitāšu kārtošana un rēķinu apmaksa – lēmumu par to, cik lielu finansējuma apjomu piešķirsim, parasti sniedzam vienas vai divu dienu laikā, savukārt rēķinu cenšamies apmaksāt dažu stundu laikā;
• tieši Jūsu vajadzībām piemērots naudas apjoms – katrs iesniegums tiek izvērtēts individuāli, ņemot vērā uzņēmu finansiālo stāvokli un nišu, taču minimālais finansējuma apmērs ir 10 000 eiro;
• maksājuma termiņš līdz 120 dienām – maksājuma termiņu iespējams izvēlēties, tādējādi ietekmējot arī procenta likmi;
• nav nepieciešama ķīla, kā arī netiek piemērota komisija un citi papildu maksājumi – pirms naudas izsniegšanas rūpīgi izvērtējam katra uzņēmuma finansiālo stāvokli, un to arī ņemam vērā, pieņemot lēmumu, vai aizdevums tiks izsniegts;
• piegādes darījums ar atliktu maksājumu, nevis kredītsaistības – lai Jūsu uzņēmums netiktu apgrūtināts ar kredītsaistībām, mūsu sniegto pakalpojumu noformējam kā piegādes darījumu ar atliktu termiņu;
• minimālā aizdevuma procentu likme ir 1% no kopējās darījuma summas – līdzīgi kā aizdevuma summu, arī procenta likmi noteiksim, ņemot vērā Jūsu uzņēmuma finanšu rādītājus, vēlamo atmaksas termiņu un citus faktorus.

Kopumā vērtējot, mūsu sniegtais pakalpojums ir ļoti piemērots, lai apgrozāmie līdzekļi uzņēmumā vienmēr būtu nepieciešamajā apjomā un nevienā brīdī Jūsu darbību neapgrūtinātu to trūkums. Tādējādi preces varēsiet iegādāties vairumā tieši tad, kad tās nepieciešamas, un arī ievērojamas atlaides nevajadzēs palaist garām tikai tādēļ, ka attiecīgajā brīdī Jūsu rīcībā nebūs nepieciešamais apgrozāmo līdzekļu apjoms.

Ja arī Jūsu uzņēmējdarbība ir saistīta ar ražošanu, noteikti ziniet, cik liela nozīme ir tieši apgrozāmajiem līdzekļiem. Ja to kādā brīdī pietrūkst, izmantojiet "ERST Finance" sniegtās iespējas!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)