Banner 980x90

Kāds liepājnieks saņēmis sodu par policijas apzināti nepamatotu izsaukšanu

Rīga, 8.apr., LETA. Kādam liepājniekam par policijas apzināti nepamatotu izsaukšanu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

4.aprīlī ap plkst.1 VP saņemta informācija no liepājnieka par to, ka viņam kāda persona uzbrūk ar cirvi un nazi. Ierodoties norādītajā adresē, likumsargus sagaidīja zvanītājs un paskaidroja, ka dzīvoklī ir viņa paziņa, ar kuru viņš pirms tam bija lietojis alkoholu, un viņam ir cirvis un nazis. Tomēr, pārbaudot dzīvokli, neviena persona netika sastapta.

Pusotru stundu iepriekš vīrietis jau bija zvanījis policijai un stāstījis, ka viņš savā dzīvoklī ir aizturējis zagli un viņam nepieciešama policijas palīdzība, lai zagli savaldītu, taču arī šajā gadījumā informācija neapstiprinājās. Vīrietis policijas ierašanās brīdī atradās 2,34 promiļu reibumā.

Vīrietim par viltus izsaukumu tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. VP atgādina, ka par ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības vai citu speciālo dienestu apzināti nepamatotu izsaukšanu uzliek naudas sodu no 35 līdz 140 eiro.

Savukārt par apzinātu informācijas izplatīšanu par nepatiesu notikumu vai apzinātu nepatiesa notikuma inscenēšanu, kā rezultātā ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības vai citi speciālie dienesti atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam pienākumam tiek iesaistīti reaģēšanā uz šādu informāciju vai notikumu, uzliek naudas sodu no 35 līdz 210 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)