Banner 980x90

Kādu printeri pirkt – lāzera vai tintes?

Interneta forumos ir liels skaits diskusiju, kurā cilvēki apspriež to, kādu printera veidu izvēlēties. Daļa uzskata, ka labāki ir tintes printeri, citi savukārt norāda uz lāzerprinteru priekšrocībām. Izvēlēties īsto nav vienkārši. Par spīti tam, ka mēs dzīvojam laikmetā, kad lielākā daļa satura ir digitālā formātā, joprojām daudziem no mums rodas vajadzība izmantot printeru sniegtās iespējas. 
 
Kurš printeris ir labāks – tintes vai lāzera? Uz šo jautājumu mēs mēģināsim atbildēt raksta turpinājumā. 

Tintes printeru priekšrocības
Tintes printeri izceļas ar salīdzinoši zemu cenu. Arī interneta veikalā 220.lv iespējams iegādāties tintes printerus pat par 30 eiro. Protams, ir pieejami arī krietni dārgāki modeļi ar dažādām papildu funkcijām un citām ekstrām. Vēl jāpiemin, ka tintes printeris ir ļoti viegli uzstādāms – vienkārši izņem no kastes, pieslēdz tā vadu elektrībai, savieno ar datoru un vari sākt darbu. 

Lāzerprinteru priekšrocības
Šie printeru modeļi lielākoties tiek asociēti ar augstāku drukāšanas kvalitāti, lielāku printēšanas ātrumu un uzticamību. Un tas visam ir savs iemesls. 

Lāzerprinteros tiek izmantoti krāsas toneri, kuros esošais krāsas un citu daļiņu pulveris tiek it kā piekausēts pie papīra. Rezultāts ir kvalitatīvs, tīrs, un krāsa nekad neizsmērējas, kā tas mēdz gadīties, lietojot tintes printeri. Vienas lapas izdrukāšana ar lāzerprinteri maksā krietni lētāk nekā, drukājot ar tintes printeri, tādēļ, lai arī šie modeļi parasti maksā vairāk, to lietošana ir lētāka. 

Tintes printeru trūkumi
Šeit noteikti jāpiemin, ka, iegādājoties tintes printeri, Tev nebūs jāizdod daudz naudas, jo tie parasti ir lēti, taču jāņem vērā, ka ierīces lietošanas izmaksas var būt salīdzinoši augstas, it īpaši, ja drukāšanu veic bieži. Tintes kārtridži izbeidzas diezgan ātri, jo ar vienu pietiek aptuveni 300 lapu printēšanai. Ilgtermiņā šīs izmaksas var būt diezgan apjomīgas, tādēļ liela apjoma drukai vajadzētu padomāt par citu risinājumu. Turklāt tintes printeris arī nav videi draudzīgākais risinājums. 

Lāzerprinteru trūkumi
Viens no faktoriem, kas attur pircējus iegādāties lāzerprinterus, ir to cena. Salīdzinot ar tintes printeri, vidējas klases lāzera printeris maksās vairāk, turklāt arī tā toneri būs dārgāki. Tas nozīmē, ka retai printēšanai šī nebūs ekonomiski izdevīgākā izvēle. Ieguldījums atmaksāsies gadījumā, kad jāprintē būs liels dokumentu apjoms. 
 
Papildus iepriekš minētajam, jāpiemin, ka, salīdzinot ar tintes printeriem, lāzera modeļi ir sarežģītāki, kā rezultātā arī to uzstādīšanai var būt nepieciešama profesionāla palīdzība. Taču, ja sekosi instrukcijā minētajām norādēm, ātri vien iemācīsies, kā nomainīt toneri un savienot ierīci ar datoru. 

Kuru printeri izvēlēties?
Pēc šī raksta izlasīšanas Tu esi uzzinājis katra printera veida priekšrocības un trūkumus. Ja Tu meklē printeri mājas lietošanai, un, visticamāk, drukāšanas apjoms būs neliels, un ierīces izmantošana – neregulāra, kā iespējamais variants ir tintes printeris, jo tas ir lētāks, taču jāņem vērā, ka tintes kārtridžiem nav tik garš derīguma termiņš. Tāpat jāpiezīmē, ka tintes printeri labāk drukā fotogrāfijas un krāsainus grafikus. 

Savukārt lāzera printeris būs labākā izvēle gadījumā, ja drukāšana ir neatņemama Tavas ikdienas sastāvdaļa, un svarīgs ir ierīces ātrums. Lāzera printeris būs dārgāks, taču vienas lapas izdrukāšana maksās krietni lētāk nekā tintes printerim, kā arī toneris pietiks ilgākam laikam. Tintes printeri ir lētāki, un arī to kārtridži maksā mazāk, taču tie biežāk jāmaina.

Mēs ceram, ka esam palīdzējuši saprast, kurš no printeru veidiem būs Tev piemērotāks. Ienāc 220.lv un iegādājies printeri par ļoti labu cenu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)