Banner 980x90

Kamīnmalkas ražotājs "Lateira Firewood' būvēs koksnes žāvētavu par 259 150 eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Grobiņas novada kamīnmalkas ražotāja uzņēmums SIA "Lateira Firewood" plāno būvēt koksnes žāvētavu, projektā investējot 259 150 eiro, liecina sludinājums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

 

Tajā teikts, ka projekts paredz kurināmā noliktavas, divu koksnes žāvēšanas kameru un katlumājas izbūvi. Darbus līdz 2017.gada nogalei veiks iepirkuma konkursa uzvarētājs, Salaspils novada uzņēmums SIA "Balt Brand".

Projekts tiks īstenots, izmantojot Lauku atbalsta dienesta administrēto Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu atbalsta pasākumā "Atbalsts ieguldījumiem ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanā un attīstīšanā".

"Lateira Firewood" pārstrādā mātesuzņēmumā SIA "Lateira" cirsmās iegūto ozola, oša, bērza un jaukto lapu koku malku, gadā saražojot apmēram 9000 kubikmetru kurināmās malkas. Saražotā produkcija tiek eksportēta uz Dāniju, Holandi, Norvēģiju un Īriju.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, uzņēmums reģistrēts 2010.gadā Grobiņas pagasta "Brečos", pamatkapitāls ir 2849 eiro, nodarbināto skaits pērn - 31 darbinieks.

"Lateira Firewood" apgrozījums 2015.gadā bija 611 243 eiro salīdzinājumā ar 627 034 eiro pirms gada, bet peļņa - 48 760 eiro salīdzinājumā ar 36 305 eiro zaudējumiem 2014.gadā.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Janeks Lauris.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)