Banner 980x90

Ko ņemt vērā, pērkot barošanas krēsliņu mazulim

Barošanas krēsls ir labākā vieta, kur mazulim atrasties maltītes laikā kopš brīža, kad viņš sācis sēdēt un uzņemt piebarojumu. Barošanas krēsliņā mazulis ir drošā pozīcijā, kā arī viņš var sākt apgūt patstāvīgas ēšanas prasmes.

Kā nopirkt labu barošanas krēsliņu? Kādiem aspektiem un parametriem jāpievērš uzmanība, izvēloties? Par to lasiet raksta turpinājumā.

 Stabilitāte
Jāpārliecinās, ka izvēlētais barošanas krēsls ir stabils un drošs. Labāk izvēlēties uzticama ražotāja produktu, kas neliks vilties savā kvalitātē. Bērna drošība ir pats galvenais faktors, kas jāievēro, izvēloties barošanas krēsliņu. Lai pārliecinātos par barošanas krēsliņa stabilitāti, droši varat paši ar rokām to pakustināt un pārbaudīt, lai pārliecinātos, ka bērns to nevarēs apgāzt.

• Regulējams augstums
Lai barošanas krēsls kalpotu pietiekami ilgi, vislabāk izvēlēties tādu modeli, kam ir regulējams augstums, lai atbilstu gan tāda mazuļa vajadzībām, kurš tikko sācis sēdēt, gan tādam bērnam, kurš jau ir apguvis daudzas citas prasmes, bet vēl ir pietiekami mazs, lai sēdētu barošanas krēsliņā. Daudzi barošanas krēsli piemēroti izmantošanai pat līdz bērna 3 gadu vecumam un 30 kg svaram.

• Ritentiņi ērtākai pārvietošanai
Visērtāk būs izmantot tādu krēsliņu, kas aprīkots ar ritentiņiem. Tad vajadzības gadījumā bērns var ēst maltīti jebkurā telpā. Vecākiem nevajadzēs nest krēsliņu, to vienkārši varēs aizstumt uz vajadzīgo vietu. Tomēr, izvēloties modeli ar ritentiņiem, jāpārliecinās, ka tos var nofiksēt, kad krēsliņš ir īstajā vietā. Citādi krēsliņš var aizripot un radīt kādas bīstamas situācijas.

• Atzveltne fiksējama dažādās pozīcijās
Lai barošanas krēsliņā mazulim būtu ērti gan 9 mēnešu vecumā, gan 3 gados, laba izvēle būs krēsliņš, kuram ir arī regulējams muguras daļas slīpums. Tā būs nozīmīga ērtība, kas ļaus pozīciju pielāgot katra bērna individuālajām vajadzībām. 

• Piecu punktu drošības josta
Tāpat kā auto krēsliņā un ratiņos arī barošanas krēsliņā ir jābūt piecu punktu drošības jostai, kas bērnu kārtīgi piefiksē vajadzīgajā pozīcijā. No šādās jostas mazulis paša spēkiem nevar izkļūt un arī nejauši izkrist. 

• Noņemama paplāte
Vairumam barošanas krēslu priekšpusē ir paplāte, uz kuras novietot mazulim pārtiku. Viņu var gan barot, gan viņš var apgūt ēšanas prasmes pats. Labs lēmums būs krēsliņa modelis, kam paplātes daļa ir noņemama vai nolokāma gar sāniem. Tas gan atvieglos paplātes kopšanu, gan ļaus pārveidot krēsliņu tā, lai mazuli nosēdinātu pie kopīgā galda.

• Ērti kopjams materiāls
Barošanas krēsla gadījumā vienmēr uzvar praktiskums. Tikai pēc tam nāk dizains. Ēšanas procesā maltītes paliekas var būt visur – ne tikai uz mazuļa vēdera un sejas, bet arī zem sēžamvietas, uz paplātes, krēsliņa virsmas un grīdas. Vecāki būs laimīgi, ka nopirkuši krēsliņu, kuram ir viegli tīrāma virsma. Mīkstā daļa var būt arī noņemama, lai to varētu izmazgāt. Ideālā gadījumā vajadzētu pietikt tikai ar mitru drānu, ar ko noslaucīt krēsliņu. 

Tālredzīgs pirkums – transformējams barošanas krēsls
Varbūt esat pamanījuši, ka veikalos ik pa laikam redzami barošanas krēsli, kas ir multifunkcionāli. Patiesībā tos var izmantot dažādās pozīcijās, panākot, ka viena mēbele pilda vairāku mēbeļu funkcijas. Tas var būt gan kāpslis bērnam, gan barošanas krēsls, gan rakstāmgalds. Ja esat par ilgmūžīgiem un maksimāli funkcionāliem pirkumiem, tad varat apsvērt arī šāda krēsliņa iegādi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)