Banner 980x90

Konkursam par apraides tiesību piešķiršanu radio programmas veidošanai Liepājā pieteikušies "Radio SWH" un "Solergo"

Rīga, 9.maijs, LETA. Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) saņēmusi divus konkursa pieteikumus par apraides tiesību piešķiršanu radio programmas veidošanai Liepājā 94,6 MHz frekvencē, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Informācija liecina, ka konkursam par apraides tiesību piešķiršanu pieteikušās divas radiostacijas - AS "Radio SWH" un SIA "Solergo".

"Radio SWH" konkursa uzvarēšanas gadījumā radiostacija plāno veidot programmu ar nosaukumu "Spin FM". Programmā paredzēts līdz 5% nedēļas raidlaika veidot ziņas, savukārt līdz 10% nedēļas raidlaika būs atvēlēts neatkarīgo producentu veidotajiem raidījumiem un to retranslācijai. Radiostacijas mērķauditorija būs jaunieši, kā arī programmas formāts būs informatīvi muzikāls un latviešu valodā.

Radiostacija programmas veidošanā no sava budžeta plāno investēt vismaz 15 000 eiro apmērā pirmajam darbības gadam.

Savukārt "Solergo" uzvarēšanas gadījumā radiostacija plāno veidot programmu ar nosaukumu "Radio Capital FM". Programmā plānots līdz 3% nedēļas raidlaika veidot ziņas, savukārt neatkarīgo producentu veidotajiem raidījumiem būs atvēlēts līdz 10% nedēļas raidlaika. Radiostacijas mērķauditorija būs iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 49 gadiem. Savukārt programmas formāts būs informatīvi muzikāls un saturs veidots latviešu valodā.

"Solergo" programmas veidošanai no sava budžeta pirmajam darbības gadam plāno investēt 30 000 eiro apmērā.

NEPLP konkursa nolikumā norādīts, ka konkursa mērķis ir nodrošināt brīvu uzskatu paušanu, informācijas vispārēju pieejamību, kā arī netraucētu brīvas, demokrātiskas diskusijas uzturēšanu un attīstību. Tāpat nodrošināt katram iedzīvotājam iespēju patstāvīgi veidot viedokli par notiekošajiem procesiem un sekmēt viņa kā sabiedrības locekļa līdzdalību lēmumu izstrādāšanā.

NEPLP pieteikumus izvērtēs un pieņems lēmumu ne vēlāk kā līdz 14.jūnijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)