Banner 980x90

Kuras labākas – virtuves izlietnes ar vienu vai diviem nodalījumiem?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Priekšējās vai augšējās ielādes veļas mašīnas, gāzes vai elektriskās plītis – šie ir tikai daži piemēri, kas sabiedrībā jau gadiem raisījuši diskusijas, kuru veidu izvēlēties? Šai grupai piepulcējusies arī mazāk pazīstama dilemma, kas pircējiem apgrūtina spēju izvēlēties starp virtuves izlietni ar vienu vai diviem nodalījumiem. Šķiet, kas gan tur īpašs, taču patiesībā atšķirības ir. Un tās tev palīdzēs saprast interneta veikala 220.lv izveidotais apkopojums par katru no izlietņu veidiem. 

Izlietnes ar diviem nodalījumiem – priekšrocības
Šāda dizaina izlietnes virtuvei nodrošina daudzpusību to lietojumā. Galvenā priekšrocība ir tā, ka atsevišķie nodalījumi ļauj tev katru no tiem izmantot citam mērķim. Izlietnē iespējams:
• izmantot vienu nodalījumu, lai notīrītu augļus un dārzeņus savukārt otrā pusē likt netīros traukus;
• vienā nodalījumā mērcēt traukus, kamēr otrā pusē veikt to mazgāšanu;
• nomazgātos traukus salikt vienā nodalījumā;
• sašķirot ļoti netīros un trauslos traukus, piemēram, stikla glāzes.

Izlietnes ar diviem nodalījumiem – trūkumi:
• neviens no izlietnes nodalījumiem nav pietiekami liels, lai izmērcētu lielus traukus un piederumus, piemēram, cepešpannas vai apjomīgus katlus;
• dubultās izlietnes aizņem vairāk vietas;
• viens nodalījums visbiežāk tiek izmantots reti.

Izlietnes ar vienu nodalījumu – priekšrocības:
• parasti ir pietiekami lielas, lai varētu nomazgāt arī lielākus katlus, pannas, cepešpannas;
• iespējams izmantot dažādiem mērķiem – trauku mazgāšanai, mērcēšanai, augļu un dārzeņu skalošanai utt.;
• lielāka izlietne ar vienu nodalījumu aizņem mazāk vietas nekā dubultā – labāk piemērota nelielām virtuvēm.

Izlietnes ar vienu nodalījumu – trūkumi:
• nav iespējas nodalīt tīros un netīros traukus;
• trauslākā materiāla traukus iespējams ātri saplēst, visam esot vienā nodalījumā vai, atsitoties pret izlietni;
• ja daļa trauku ir ļoti netīra ar kādu šķidrumu, tas var iztecēt pāri citiem traukiem, tos padarot grūtāk mazgājamus;
• ja izlietnes malā nav speciāla daļa, kur salikt traukus, kas jāžāvē, tie jāliek uz galda vai jāslauka katrs atsevišķi. 

Un kuram no šiem izlietņu veidiem tu dod priekšroku? Ieraksti komentārā!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)