Banner 980x90

Kvalitātes balvas izglītībā piešķir četrām Liepājas skolām

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Trešdien, 5.oktobrī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē notika Skolotāju dienas svinīgais pasākums, kurā pasniedza pašvaldības Kvalitātes balvas izglītībā vispārizglītojošām skolām, pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā.

Vistitulētākā šogad ir Liepājas Valsts 1.ģimnāzija, kura saņēma balvas pavisam četrās nominācijās, tajā skaitā galveno balvu par sasniegumiem centralizēto eksāmenu kopvērtējumā.

Skolotājus svētkos sveica un pašvaldības Kvalitātes balvas izglītībā pasniedza Liepājas Domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis. 

"Skolotāja darbs ir viscienījamākais un aizraujošākais, tas ir misijas un mīlestības darbs", teica Vitkovskis un pateicās visiem izglītības jomā strādājošajiem, arī atbalsta personālam un tehniskajiem darbiniekiem. 

Viņš atzina, ka šis ir īpašs gads, jo valsts mērogā analizēts un reformēts skolotāja darbs, paužot atzinību Izglītības pārvaldei, Izglītības darbinieku arodbiedrībai, izglītības iestāžu vadītājiem par konstruktīvu sadarbību, rūpīgi apsvērtiem argumentiem un darbu vienotā komandā.  

"Izglītības kvalitātei ir izšķiroša loma ne tikai pilsētas, bet visas mūsu valsts turpmākās pastāvēšanas nodrošināšanā- jo vairāk spējīgu, talantīgu jauniešu, jo ilgspējīgāka būs mūsu nākotnes sabiedrība", teica Sesks.

Sveicot pedagogus, mērs arī uzsvēra, cik liela nozīme izglītības kvalitātes celšanā ir mūsdienīgai mācību videi,  un ES fondu apguve jau tuvākajā laikā ļaus to sakārtot lielākajā daļā Liepājas skolu. 

Pedagogus sveica arī Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre - Lathere un LIZDA Liepājas padomes priekšsēdētāja Simona Petrovica. 

Kvalitātes balvas tika piešķirtas skolām, kurām pagājušajā mācību gadā bijuši vislabākie mācību sasniegumi:

* Par sasniegumiem centralizēto eksāmenu kopvērtējumā Liepājas Valsts 1.ģimnāzijai 1500 eiro;
* Par sasniegumiem latviešu valodas centralizētajā eksāmenā Liepājas Valsts 1.ģimnāzijai 700 eiro; 
* Par sasniegumiem angļu valodas centralizētajā eksāmenā Liepājas Valsts 1.ģimnāzijai 700 eiro;
* Par sasniegumiem matemātikas centralizētajā eksāmenā Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolai 700 eiro;
* Par stabiliem sasniegumiem centralizētajos eksāmenos Liepājas Valsts 1.ģimnāzijai 700 eiro;
* Par sasniegumiem dabaszinību (fizikas, ķīmijas, bioloģijas) centralizētajos eksāmenos Liepājas A.Puškina 2.vidusskolai 700 eiro;
* Par sasniegumiem VISC organizētajās valsts mēroga olimpiādēs, skolēnu zinātniskajos lasījumos J.Čakstes Liepājas pilsētas 10. vidusskolai 700 eiro.

Kvalitātes balvas mērķis ir motivēt skolas inovatīvai, kvalitatīvai darbībai, konkurētspējas veicināšanai un izcilības sasniegšanai Liepājas pilsētas, Kurzemes reģiona, valsts un starptautiskā mērogā. Nolikums par Kvalitātes balvu piešķiršanu tika atjaunots un papildināts 2016. gada 24.martā.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)