Banner 980x90

Laikus nav izmaksāti atlaišanas pabalsti likvidētajā Vaiņodes internātskolā; pašvaldība aizņemsies naudu Valsts kasē

Jelgava, 12.jūl., LETA. Lai nodrošinātu atlaišanas pabalstu izmaksu visiem likvidētās Vaiņodes internātpamatskolas darbiniekiem, kuri pabalstu nebija saņēmuši laikus, pašvaldība Valsts kasē aizņemsies 133 266 eiro, lēmuši Vaiņodes novada domes darbinieki.

Izglītības iestāde likvidēta 15.jūnijā, un arī darba tiesiskās attiecības ar visiem internātskolas pedagogiem un tehniskajiem darbiniekiem ir izbeigtas ar 15.jūniju. Taču finanšu līdzekļu trūkuma dēļ daļai personāla atlaišanas pabalsti un citi saistītie maksājumi ar darba tiesisko attiecību izbeigšanos nav izmaksāti laikus, aģentūra LETA uzzināja domē.

Palīdzību dome meklējusi Izglītības un zinātnes ministrijā un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, panākot vienošanos par līdzekļu piešķiršanu internātskolas pedagogu un tehnisko darbinieku atlaišanas pabalstu segšanai, bet līdzekļi uz lēmuma pieņemšanas brīdi nebija saņemti, tāpēc, lai naudu izmaksātu un novērstu tiesvedības nākotnē, dome lēmusi līdzekļus aizņemties.

Atlaišanas pabalstiem, ar tiem saistīto nodokļu un iemaksu maksāšanai un kredītu nomaksai piegādātājiem un pakalpojumu sniedzējiem pašvaldībai bija nepieciešami 133 266 eiro. Plānots, ka aizņēmumu pašvaldība Valsts kasei atmaksās gada beigās.

Lai visus maksājumus veiktu pēc iespējas ātrāk, nolemts izmantot pašvaldības budžetu, negaidot aizņēmuma saņemšanu. Pašvaldības izpilddirektora vietniece Evita Vanaga aģentūrai LETA apgalvoja, ka visi pabalsti izmaksāti pagājušās nedēļas beigās.

Jau vēstīts, ka nepietiekamā finansējuma dēļ Vaiņodes novada dome nolēmusi no 15.jūnija slēgt Vaiņodes internātpamatskolu. Pēdējā mācību gadā skolā mācījās 56 audzēkņi un strādāja 50 darbinieki.

Skolas pastāvēšana bijusi apdraudēta jau iepriekš, jo valsts no 2016.gada nepiešķir internātskolām nepieciešamo finansējumu pilnā apmērā. Rezultātā Vaiņodes pašvaldības līdzfinansējums skolai pieaudzis no 22 400 eiro 2016.gadā līdz 64 286 eiro 2017.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)