Banner 980x90

"Lielais dzintars" aicina baudīt Franciju kinokoncertā "Mister Meliès & Geo Smile"

Publicitātes foto
Publicitātes foto

''Kino, maģija vai abi vienlaicīgi?'' – iespējams tieši šis retoriskais jautājums visspilgtāk raksturo ceturtdien, 10.martā pulksten 19.00 koncertzālē ''Lielais dzintars'' gaidāmo Franču kinokoncertu "Mister Meliès & Geo Smile".

Kā pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja SIA "Lielais Dzintars" Sabiedrisko attiecību speciāliste Elizabete Hartmane, trīs dzīvespriecīgi mūziķi, jokdaris un videomākslinieks kinokoncertā aicinās skatītājus iepazīt kinoizrādes pioniera Žorža Meljesa (1861-1938) brīnumaino pasauli. Ģeniālais režisors Žoržs Meljess bija neparasta un daudzpusīga personība, cilvēks – orķestris, iluzionists, scenārists, producents, ilustrators, mehāniķis un, protams, režisors. Tieši viņš, ienācis filmu industrijā no šovbiznesa un burvju mākslas pasaules, radīja pirmos specefektus kino vēsturē.

Koncertā piedalās pieci spilgti viesmākslinieki no Francijas - Olivjē Bosts (trombons), Ēriks Vaņons (saksofons), Gijoms Grenārs (trompete), aktieris Damjēns Granžs un videomākslinieks Žeroms Lopezs.

Koncerta laikā projicētās desmit īsfilmas rada optisko ilūziju dekorācijas, priekšplānā izvirzot brīnumainus piedzīvojumus, savukārt kinorežisora Meljesa azarts un atjautība tiek iedzīvināta atraktīvā džeza mūzikas partitūrā. Skatītājiem un māksliniekiem ceļojums pa nedaudz naivo, bet reizē krāsaino Franču kino pasauli būs kā priekpilns piedzīvojums.

Kinokoncerta producenti – "ARFI" (Liona) un "Lobster Films" (Parīze). Izrāde tapusi Aviņonas festivālam, ar "Adami" atbalstu. Turneju atbalsta Francijas institūts Parīzē un Francijas institūts Latvijā.

Biļetes sākot no 7 eiro pieejamas "Biļešu Paradīzes" kasēs, interneta vietnē "bilesuparadize.lv", kā arī koncertzāles "Lielais dzintars" Informācijas centrā. Darba laiks – no pirmdienas līdz sestdienai no pulksten 10.00 līdz 20.00, svētdienās no 10.00 līdz 15.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)