Banner 980x90

"Lielais dzintars" sagatavojis muzikālu piedzīvojumu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
 
Liepājas koncertzālē ''Lielais dzintars'' 27.februārī pulksten 19.00 ekspresīvu performanci sniegs spožs viesmākslinieku kolektīvs no Lietuvas - ''Jaunu ideju kamerorķestris NICO'' (''New Ideas Chamber Orchestra NICO'') - Gedimina Gelgota vadībā.

Kā pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja SIA "Lielais Dzintars" Sabiedrisko attiecību speciāliste Elizabete Hartmane, kamerorķestra NICO katrs ansambļa dalībnieks ir vairāku starptautisku konkursu laureāts, bet mākslinieciskais vadītājs Gedimins Gelgots – daudzsološs un neordinārs lietuviešu komponists, kura skaņdarbi izskanējuši koncertos un festivālos Lietuvā, Latvijā, Polijā, Vācijā, Austrijā, Lielbritānijā, Francijā un citviet.

Koncerta mākslinieciskās idejas autore, diriģente Ilze Valce stāsta: "Koncerta pirmās daļas programma veidota kā nepārtraukts dinamisks pulss, ko sevišķi aizraujošu klausītājiem padarīs kamerorķestrim NICO raksturīgā skatuviskā atraktivitāte. Priecājos, ka liepājniekiem būs iespēja iepazīties ar jaunā un talantīgā lietuviešu komponista, diriģenta un pianista Gedimina Gelgota kompozīcijām, kuras skanējušas prestižās pasaules koncertzālēs un guvušas augstu novērtējumu. Gelgota "Ekstrakulturālo simfoniju" ("Extracultural", 2014) un simfonisko skaņdarbu "Nekad neignorējiet kosmisko okeānu" ("Never Ignore the Cosmic Ocean", 2011) raksturo gan dinamiska ekspresivitāte un izaicinājums, gan askētisks garīgs skaistums."

Kamerorķestrim NICO uz skatuves pievienosies kori "Pro musica" un "Gaudeamus" no Lietuvas, kā arī Liepājas koris "Intis". Koncerta diriģentu lomā - kolektīvu mākslinieciskie vadītāji - Gedimins Gelgots, Rasa Gelgotiene un Ilze Valce. Programmu vadīs muzikologs, komponists un žurnālists Edgars Raginskis.

"Koncerta otrajā daļā dinamiskajai vertikālei pretnostatīta klusuma un iekšējā garīgā spēka meklējumu horizontāle, kur būtiska ir ieklausīšanās sevī, atklāsme un pacelšanās pāri ikdienišķajam. Pētera Vaska skaņdarbs "Dod mums mieru" ("Dona nobis pacem", 1996) piepildīts ar dziļuma dimensiju, bet norvēģu komponista Olas Jeilo (Ola Gjeilo) "Saullēkta mesa" ("Sunrise Mass", 2008) programmā ievieš harmoniskas krāsas un ticību mūžībai," ar programmu iepazīstina I.Valce.

Koncertu organizē SIA "Lielais Dzintars" un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs, atbalsta - Liepājas Kultūras pārvalde, Liepājas Universitātes Studentu padome un Viļņas universitāte.

Biļetes sākot no 5 eiro pieejamas "Biļešu Paradīzes" kasēs, interneta vietnē "bilesuparadize.lv", kā arī koncertzāles "Lielais dzintars" Informācijas centrā, no pirmdienas līdz sestdienai no pulksten 10.00 līdz 20.00, savukārt svētdienās no pulksten 10.00 līdz 15.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)