Banner 980x90

Liepājā ar ERAF finansējumu un iedzīvotāju ziedojumiem sākta Sv.Trīsvienības katedrāles fasādes atjaunošana

Rīga, 27.jūn., LETA. Liepājā ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu 176 470 eiro apmērā un iedzīvotāju ziedojumiem sākta Sv.Trīsvienības katedrāles fasādes atjaunošana, aģentūru LETA informēja katedrāles atjaunošanas projekta vadītāja Kristīne Liepa.

Projekta laikā plānots atjaunojot katedrāles un torņa fasādi, tai skaitā restaurēt logus, durvis un smilšakmens detaļas, kā arī ierīkot zibensaizsardzības sistēmu, veikt pamatu hidroizolāciju un lietus ūdens savākšanas sistēmas ierīkošanu.

Līdz ar to, katedrāles tornī varēs izvietot ekspozīciju par vēsturiskiem notikumiem un personībām, kas saistīti ar dievnamu. Tāpat renovācijas rezultātā tiks nodrošināti apstākļi ērģeļu koncertdarbībai visa gada garumā, nevis tikai vasaras sezonā, kā arī katedrālē būs iespējams nodrošinātas dažādas izstādes.

Iepirkumu rezultātā būvdarbu īstenošana uzticēta SIA "UPTK", būvuzraudzību veic SIA "Akords U", savukārt autoruzraudzību veic SIA "Arhitektoniskās izpētes grupa". Katedrāles un tās torņa fasāžu renovācijas būvprojektu 2016.gadā izstrādāja SIA "Pastorāts" sadarbībā ar "Arhitektoniskās izpētes grupu". Kopējais darbu veikšanas laiks ir divi gadi.

Liepa norādīja, ka, īstenojot dievnama fasādes atjaunošanas darbus, tiks noslēgts katedrāles glābšanas darbu posms, kas ildzis jau vairāk nekā desmit gadus. Līdz šim katedrālē un tās ērģelēs tika veikta koksngraužu likvidēšana ar gāzēšanas metodi, savukārt laikā no 2012. līdz 2014.gadam norisinājās ēkas pamatu nostiprināšana un jumta renovācija.

Projekta vadošais partneris un finansējuma saņēmējs ir Liepājas pilsētas pašvaldība. Pārējie sadarbības partneri ir Grobiņas, Nīcas un Pāvilostas pašvaldības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)