Banner 980x90

Liepājā ar pretputekļu maisījumu apstrādā 33 kilometrus grants seguma ielu

Liepaja24.lv
Liepaja24.lv
Liepājā ar pretputekļu maisījumu šosezon apstrādā 33 kilometrus grants seguma ielu, "Rietumu radio" informēja Liepājas Komunālajā pārvaldē.

"Grants seguma ielu uzturēšana, kā ik vasaru, ietver ne tikai to regulāru seguma planēšanu vai izlīdzināšanu, bet arī apstrādi ar pretputekļu maisījumu, tādējādi saglabājot pozitīvos ieguvumus no iepriekšējos gados grants programmas īstenošanas laikā paveiktā," skaidroja Komunālās pārvaldes Ielu infrastruktūras daļas vadītājs Mārtiņš Jākobsons.

Šī ir otrā reize šajā vasarā, kad grants seguma ielas apstrādā ar pretputekļu maisījumu. Nedēļas sākumā jau apstrādāts Pļavu un citu Vecliepājas ielu grants segums, darbi turpinās Ziemeļu priekšpilsētas ielās. Pirmo reizi šāds darbs šovasar veikts maija sākumā.

Vispirms notiek grants seguma izlīdzināšana ar greideri, pēc tam uz tā izkaisa sāls maisījumu, ko mitrina ar ūdeni, papildus lielākajā daļā posmu tiek veikta arī klātnes veltņošana, lai palielinātu paveiktā darba efektivitāti un samazinātu akmeņu daudzumu uz klātnes.

Ņemot vērā pozitīvo efektu, ko dod pretputekļu pasākumi, ielu apstrāde ar pretputekļu materiālu notiek aptuveni 33 kilometru garumā vairāk nekā 95 grants ielu posmos. Kopumā Liepājā grants seguma ielas ir vairāk nekā 40 kilometru kopgarumā.

Grants ielu apstrāde ar pretputekļu maisījumu Liepājā tika sākta 2013.gadā.

Darbus saskaņā ar līgumu veic valsts akciju sabiedrība "Latvijas autoceļu uzturētājs".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)