Banner 980x90

Liepājā atklās dronu arēnu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Nākamnedēļ Liepājā, "Blue Shock Race" kartingu halles otrajā stāvā, atklās "Dragonfli" dronu arēnu, kurā jebkuram interesentam būs iespējams vadīt mazizmēra lidaparātus jeb dronus, aģentūru LETA informēja Liepājas Elektrokartingu halles vadītājs Dzintars Hmieļevskis.

Kā apgalvo šīs ieceres īstenotāji, Liepājā tikšot atvērta viena no pirmajām slēgtajām dronu arēnām pasaulē.

"Pasaulē pēdējā gada laikā ir nodibinātas vairākas sacīkšu dronu līgas, un šīs sacīkstes kā sporta veids strauji kļūst arvien populārāks, tomēr slēgtu arēnu lidotājiem pagaidām nav daudz - tikai augusta sākumā lielākais dronu ražotājs pasaulē "DJI" atvēra pirmo dronu arēnu pasaulē, un mēs būsim otrie pasaulē. Faktiski, esam pionieri šajā jomā," uzsvēra SIA "Dragonfli" valdes priekšsēdētājs Roberts Grundmanis.

Dronu arēnā būs atsevišķi nodalītas zonas iesācējiem pirmo iemaņu apgūšanai, kā arī sacīkšu trase ar dažādiem elementiem. "Dragonfli" dronu arēna būs vieta, kur pilotēšanas prasmi varēs apgūt iesācēji, bet pilnveidot iemaņas varēs arī prasmīgāki piloti, kuri laikapstākļu vai citu iemeslu dēļ nevar vadīt dronus citur. Uzņēmums "Dragonfli" tika izveidots šī gada februārī un vasaras sezonā dažādu pasākumu apmeklētājiem piedāvāja apskatīt pasauli no augšas, izmantojot bezpilota lidaparātus un specializētu masku. Sākot no nākamās ceturtdienas, dronu pilotēšanu arēnā varēs izmēģināt jebkurš. Sākotnēji apmeklētājiem būs pieejami trīs lidaparāti.

Dronu arēnas atklāšana notiks 15.septembrī plkst.19 Liepājā, Vecajā ostmalā 22.

"Blue Shock Race" Liepājas elektrokartingu halle Liepājā tika atklāta šī gada 7.jūlijā. Elektrokartingu halle top vairākās kārtās, un pirmajā no tām atklāta aptuveni 160 metrus gara iekštelpu trase, kas darbosies visu gadu neatkarīgi no laikapstākļiem.

"Blue Shock Race" elektrokartingu centrs ir atvērts katru dienu no plkst.11 līdz 22.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)