Banner 980x90

Liepājā atklās Zinātnes un izglītības inovāciju centru, kura izveidē ieguldīti aptuveni 100 000 eiro

Rīga, 14.maijs, LETA. Rīt, 15.maijā, Liepājā oficiāli atklās Zinātnes un izglītības inovāciju centru (ZIIC), kura izveidē ieguldīti aptuveni 100 000 eiro, aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes ZIIC vadītāja Kristīne Pujāte.

ZIIC no 1.maija darbojas līdzšinējā zinātkāres centra ZINOO vietā. Centrs turpina ZINOO iesākto un piedāvā arvien jaunus pakalpojumus un atklājumus zinātkārajiem bērniem un jauniešiem.

Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone stāsta, ka centra dibinātājs ir Liepājas pašvaldība, kurai līdz šim bija zīmola izmantošanas līgums ar ZINOO, taču no 1.maija līdzšinējais Zinātkāres centrs ir pilnībā nodots Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes pārziņā - juridiski un finansiāli jau kopš pagājušā gada rudens, tagad arī saturiski.

Pujāte stāsta, ka ZIIC mērķis ir sniegt bērniem un jauniešiem izpratni par STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) jomas darbības virzieniem, jēgpilnu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju rīku pielietošanu un nodrošināt starpdisciplināru mācību pieeju.

Mērķa sasniegšanai tiek piedāvāti interaktīvi eksponāti bērnu zinātkāres veicināšanai, nodarbības, kas izveidotas ar mūsdienu darba tirgus prasībām atbilstošu saturu un nākotnē plānota arī pedagogu izglītošana.

Centrā darbosies trīs klases - zinātkāres klase, kur atradīsies interaktīvi eksponāti, lai apmeklētāji varētu paši izmēģināt dažādas tehnoloģijas un pārbaudīt dabas likumus.

ZIIC esošās ekspozīcijas palīdzēs raisīt interesi, meklēt atbildes, izprast tās un baudīt izziņas prieku. Savukārt inovāciju klasē notiks praktiskās nodarbības. Trešā būs SAMSUNG tehnoloģiju klase, kurā notiks IT un tehnoloģiju nodarbības.

Skolēnu grupām tiek piedāvātas zinātnes nodarbības ar eksperimentu veikšanu ZIIC centrā, kā arī izbraukumos.

ZIIC iespējams rīkot arī bērnu dzimšanas dienas ballītes, izvēloties kādu no zinātnes nodarbībām ar eksperimentu veikšanu. Ballīte noris divas stundas kopā ar nodarbību vadītāju veicot eksperimentus, kā arī brīvaja laikā iepazīstoties ar centra eksponātiem.

ZIIC ir atvērts ikvienam interesentam, īpaši gaidītas ir skolēnu klases un ģimenes ar bērniem. Pamata mērķauditorija ir bērni un jaunieši vecumā no 3-20 gadiem, nākotnē arī vispārizglītojošo skolu pedagogi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)