Banner 980x90

Liepājā atklāta otrā sezona projektam "Sporto visa klase"

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 24.novembrī, Liepājas Olimpiskajā centrā norisinājās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā projekta "Sporto visa klase" otrās sezonas atklāšana‬, kurā piedalījās arī Liepājas domes pārstāvji un futbola kluba "Liepāja" sportisti.

Kā pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja Liepājas pilsētas domes Sporta pārvaldes vadošais projektu vadītājs Mārtiņš Jansons, Liepāju projektā jau otro gadu pārstāv Liepājas 8.vidusskolas 4.a klases bērni ar savu sporta skolotāju Evitu Auniņu, kura ir arī Latvijas "Gada sporta skolotāja 2013". Šīs klases Olimpiskais audzinātājs ir FK "Liepāja" vadītājs Māris Verpakovskis, kurš arī iedvesmo un palīdz bērniem attīstīties un sasniegt savus mērķus. Pagājušajā mācību gadā Liepājas 8.vidusskolas 3.a klase šajā projektā izcīnīja otro vietu.

Jaunajā sezonā projektam pievienojas arī Liepājas Aleksandra Puškina 2.vidusskolas 3.klase, kura trenēsies "Gada sporta skolotāja 2014" Dmitrija Gorlačova un Olimpiskā audzinātāja, FK "Liepāja" pussarga Vladimira Kameša pavadībā.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis akcentē: "Emocionāli ir ļoti patīkami redzēt, ka kopā ar bērniem sporto Latvijas čempioni. Tas rod ticību un pārliecību, ka šis projekts kalpos par pamatu tam, lai izraisītu interesi par sportu ne tikai projektā iesaistītajās klasēs, bet ikvienā Latvijas skolā un klasē. Latvijas Olimpiskās komitejas uzsāktais projekts liek aizdomāties, ka fiziskās aktivitātes ir ļoti nepieciešamas, lai mūsu bērni izaugtu veseli, stipri un varoši."

Projektu "Sporto visa klase" uzsāka Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) pagājušajā gadā (2014./2015.mācību gadā) sešās Latvijas pilsētas skolās. Projekts paredz iesaistīto skolu 3.klašu skolniekiem katru nedēļu nodrošināt kvalitatīvu un metodiski atbilstošu trīs fakultatīvo sporta nodarbību sarīkošanu, papildus tām divām sporta stundām, kas ir paredzētas obligātajā izglītības programmā.

Projektā izvēlētās nodarbības ir unikālas ar savu pozitīvo iedarbību uz bērnu attīstību. Vingrošana ir lielisks līdzeklis bērna stājas veidošanai un muskulatūras nostiprināšanai, peldēšana norūda organismu, veicina imunitāti, attīsta elpošanas sistēmu, savukārt sporta spēles attīsta vispusīgu personību, nodrošinot gan fizisko īpašību attīstīšanu, tostarp veiklību, ātrumu, spēku u.c., kā arī attīsta sadarbības spējas ar citiem bērniem, lēmumu pieņemšanas spējas, kā arī veicina koncentrēšanās spējas un ne tikai. Izstrādātie nodarbību plāni ir ne tikai lietderīgi, bet noteikti arī interesanti un sniegs bērniem daudz pozitīvu emociju.

Projekta "Sporto visa klase" dalībnieki 2015./2016.mācību gadā ir 3. un 4.klašu skolēni no visas Latvijas. Projekta otrajā sezonā piedalīsies 43 3.klases un 6 4.klases, kas dalību projektā uzsāka 2014./2015.mācību gadā. Projekta klases ir sadalītas sešos reģionos pa 7-8 klasēm. Katrā reģionā, projekta gaitā, tiks rīkotas draudzības sacensības un tiks vērtētas arī skolēnu sekmes. Labākai klasei no katra reģiona būs jāpiedalās fināla sacensībās, kas maija mēnesī notiks Rīgā.

Projekta mērķauditorija ir bērni un jaunieši, kas piedalās un, kas vēlētos piedalīties šādā projektā, skolu pedagogi, pašvaldības darbinieki un, protams, visi bērnu vecāki, kam rūp savu atvašu veselība un fiziskā sagatavotība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)