Banner 980x90

Liepājā būs apskatāms lielākais kuģis no lego klucīšiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Trešdien, 21.sptembrī Liepājā pie koncertzāles "Lielais dzintars" būs apskatāms pasaulē lielākais kuģis no lego klucīšiem, "Rietumu radio" informēja Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) sabiedrisko attiecību speciālists Līga Ratniece-Kadeģe.

17.augustā Kopenhāgenā (Dānija) tika nominēts pasaulē lielākais kuģis, kurš būvēts no lego klucīšiem. Kuģa būvniecībā piedalījās DFDS kompānijas darbinieki no visas Eiropas, lai svinētu kompānijas 150.gadadienu. Viņu mērķis bija mainīt ierakstu Ginesa rekordu grāmatā, kas arī notika 17.augustā.

DFDS galvenais akcionārs "Lauritzen Fonden" ir atbalstījis lego kuģa celtniecību. Turklāt uzņēmums AS "J. Lauritzen" un AS "DFDS" katru gadu investē trīs līdz četrus miljonus eiro sociālajos, kultūras un izglītības projektos, kuri orientēti uz jūras tematiku.

Sākot ar 16.septembri, lego kuģis apceļo Baltijas valstis. Sākot no Lietuvas, tālāk tas turpinās ceļu uz Latviju un Igauniju. Liepājā kuģi būs iespējams apskatīt 21.septembrī no plkst.8 līdz 15 pretim koncertzālei "Lielais dzintars".

Auditori no Ginesa rekordu grāmatas apstiprināja, ka tas patiešām ir pasaulē lielākais lego kuģis - dokumentējot oficiālā ceremonijā pie piestātnes Kopenhāgenā.

Kuģis tika nosaukts "Jubilee Seaways" (Jubilejas jūras ceļš), tas ir 12 metrus garš un sver nedaudz mazāk par trim tonnām.

"Kaut arī sportisti, olimpisko spēļu dalībnieki no visas pasaules Rio nesen centās labot dažādus rekordus, mēs labojām savu pasaules rekordu šeit DFDS. Tomēr galvenais mērķis bija svinēt jubileju kopā un izveidot kaut ko lielu, neaizmirstamu. Ir svarīgi, lai kolēģiem no dažādām Eiropas valstīm tiktu dota iespēja atstāt savas pēdas uz šī skaistā kuģa. Es esmu lepns, ka kopā mēs esam sasnieguši šo mērķi," sacīja Oļegs Bambuļaks no SIA "DFDS Logistics Baltic".

Kuģa nosaukums ir "Jubilee Seaways", garums 12,035 metri, platums 1,67 metri, augstums 2,72 metri, svars 2860 kilogrami, izmantotais lego klucīšu daudzums ir 1 015 000, būves laiks - 900 cilvēkstundas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)