Banner 980x90

Liepājā iegādāsies zemās grīdas tramvajus un paplašinās Tramvaja tiltu

Ventspils, 18.okt., LETA. Piesaistot Eiropas fondu finansējumu, Liepājā plānots īstenot projektu "Tramvaja līnijas un pieguļošās teritorijas kompleksa rekonstrukcija", kas paredz gan Lielās ielas un tramvaja līnijas sakārtošanu, gan Tramvaja tilta paplašināšanu, gan arī sešu jaunu zemās grīdas tramvaju iegādi.

Kā aģentūru LETA informēja SIA "Liepājas tramvajs" sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Gruntmane, Centrālajai finanšu un līgumu aģentūrai šonedēļ ir iesniegti visi nepieciešamie dokumenti Kohēzijas fonda finansējuma piesaistei.

Projektu plānots sākt īstenot nākamgad un pabeigt 2019.gadā.

"Mēs esam noslēdzošajā posmā iepriekšējā plānošanas periodā iesāktajai tramvaja sliežu ceļu rekonstrukcijai, kas ir būtiska, lai varētu nodrošināt piemērotu infrastruktūru tik gaidītajiem zemās grīdas tramvaju vagoniem," uzsvēra SIA "Liepājas tramvajs" valdes loceklis Aigars Puks. "Ieguvumi, realizējot šo projektu, būs acīmredzami - mazināsies tehnisko avāriju risks, palielināsies pasažieru komforta līmenis, samazināsies trokšņi, bet, pats galvenais, mēs kļūsim pieejami invalīdiem ar kustību traucējumiem un māmiņām ar bērnu ratiņiem."

Kā informēja Puks, jau tuvākajā laikā sāksies iepirkuma procedūras par projekta īstenošanu, lai jau nākamajā gadā, iestājoties būvniecībai piemērotiem laikapstākļiem, varētu sākt būvdarbus.

Plānotās projekta kopējās izmaksas ir 15,35 miljoni eiro, no kuriem Eiropas fondu finansējums paredzēts 13 miljonu eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)