Banner 980x90

Liepāja jau trešo gadu piedalīsies festivālā "Staro Rīga"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No ceturtdienas, 17.novembra līdz svētdienai, 20.novembrim Liepāja piedalīsies starptautiskajā festivālā "Staro Rīga", pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā.

Ar projektu "Vēstījums no Liepājas" Liepāja Rīgai sūtīs savu vēstījumu - lai uzaust gaisma ikviena sirdīs! Liepāja šajā festivālā piedalīsies jau trešo gadu.

Liepāja asociējas ar vēju, mūziku, mākslu un īpašu auru, ko tai piešķir gan sakārtotība pilsētvidē, gan interesantie mazo arhitektūras formu risinājumi, kā arī pati pilsētas sirds - pilsētas iedzīvotāji. Māksliniece Agnese Melbārde ar gaismas un mūzikas instalācijas skulptūru "Vēstījums no Liepājas" vēlas šo asociāciju nodot Rīgas iedzīvotājiem un viesiem, ikvienam atgādinot neaizmirst par saviem mīļajiem, ik dienu pasakot "Es tevi mīlu!". 

Projekts veidots kā gaismas un mūzikas instalācijas skulptūra. Mūzikas ritms darbinās diožu apgaismojums vairākās kombinācijās, kur vienā no kombinācijām būs apslēpts  vēstījums no Liepājas.

"Kad tu pēdējo reizi teici šos vārdus kādam: mammai, tētim, partnerim, draugiem vai bērniem? Vieglākais mūsdienu saziņas veids ir tehnoloģijas - vienam tas ir ar radio palīdzību, citam ar interneta, bet vēl citam ar telefonu - bet lai vai kā, tas ir un paliek vēstījums," norāda projekta idejas autore Agnese Melbārde.

Gaismas režiju darbinās speciāli radīta komponista un marimbas virtuoza Riharda Zaļupes mūzika. Projekta realizētājs ir uzņēmums "Uno Mossa", bet pasūtītājs - Liepājas pilsētas pašvaldības administrācija.

Projektu "Vēstījums no Liepājas" būs iespējams apskatīt laika posmā no 17.novembra līdz 20.novembrim no plkst.17.00 līdz plkst.23.00. Objekts atradīsies kā ierasts pie Liepājas pārstāvniecības Rīgā, Jēkaba kazarmās (Torņa ielā).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)