Banner 980x90

Liepājā koncertēs pasaulē prestižāko vijolnieku konkursu laureāts Sergejs Dogadins

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Piektdien, 21.oktobrī Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" Pētera Vaska jubilejas koncerta īpašais viesis būs daudzu prestižu konkursu un balvu laureāts – krievu vijolnieks Sergejs Dogadins, kurš vēl pagājušo gadu ieguva 50 000 eiro galveno balvu Starptautiskajā Jozefa Joahima vijoļu konkursā Hannoverē, Vācijā un nupat septembrī otro vietu ar 50 000 dolārus naudas balvu Šanhajas Izāka Šterna starptautiskajā vijoļkonkursā Ķīnā.

Kā pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā, Sergejs Dogadins dzimis 1988.gadā atzītu mūziķu ģimenē Sanktpēterburgā. 2012.gadā absolvējis Pēterburgas konservatoriju. No 2013.– 2015.gadam studējis Ķelnes Mūzikas augstskolā un Grācas Mūzikas universitātē. Šobrīd Dogadins turpina studijas Vīnes konservatorijā pie profesora Borisa Kušnira. 28 gadus vecais krievu vijolnieks ir vairāk kā desmit starptautisku konkursu uzvarētājs – tostarp 1.vieta Nikolo Paganīni Starptautiskajā vijolnieku konkursā Maskavā (2005), augstākā vieta Starptautiskajā Čaikovska konkursā (2011) un galvenā balva (50 000 eiro) Starptautiskajā Jozefa Joahima vijolnieku konkursā Hannoverē (2015). Pēdējais viņa sasniegums ir otrā vieta ar 50 000 ASV dolāru naudas balvu Šanhajas Izāka Šterna starptautiskajā vijolnieku konkursā Ķīnā, kas ir vijolnieku konkurss ar pasaulē lielāko balvu fondu.

Jaunais vijoļvirtuozs koncerttūrēs jau paguvis uzstāties tādas valstis kā Krievija, ASV, Japāna, Vācija, Francija, Lielbritānija, Šveice, Itālija, Spānija, Ungārija, Serbija, Baltijas valstis, Dānija, Ķīna, Polija, Īrija, Čīle, Turcija, Rumānija, Moldāvija, Nīderlande, Azerbaidžāna. Viņš ir sniedzis koncertus pasaules ievērojamākajās koncertzālēs un sadarbojies ar vairākiem starptautiski nozīmīgākajiem simfoniskajiem kolektīviem un diriģentiem.

Sergejam Dogadinam vairākkārt ir bijis gods spēlēt gan Nikolo Paganīni, gan Johana Štrausa vijoles.

Pētera Vaska jubilejas koncertā 21.oktobrī plkst.19.00 koncertzālē "Lielais dzintars" Sergejs Dogadins kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā atskaņos neapstrīdamu žanra klasiku, klasiskā romantisma darbu – somu skaņu milža Žana Sibēliusa Koncertu vijolei ar orķestri.

Biļetes uz Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotajiem koncertiem pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un "www.bilesuparadize.lv",  savukārt plašāka informācija atrodama "www.liepajassimfoniskais.lv".

Pētera Vaska jubilejas koncertu Liepājas Simfoniskais orķestris piedāvā sadarbībā ar koncertzāli "Lielais dzintars".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)