Banner 980x90

Liepājā konstatē neatļautu zvejas tīklu tirdzniecību

Ventspils, 23.aug., LETA. Kādā tirdzniecības vietā Liepājā konstatēta zvejas tīklu tirdzniecība bez attiecīgas atļaujas, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Tuvojoties lašu un taimiņu ieguves lieguma laikam un saistībā ar iespējamiem zvejas tīklu tirdzniecības pārkāpumiem, policija sadarbībā ar Valsts vides dienestu apsekojusi tirdzniecības vietas Liepājā, kur tiek pārdoti zvejas tīkli.

Vienā no apsekotajām tirdzniecības vietām konstatēti divi pārkāpumi - tirdzniecība bez zvejas tīklu tirdzniecības vietas reģistrācijas, kā arī maksājumu nereģistrēšana likumā noteiktajā kārtībā. Tirdzniecības vietā tika konfiscēti 17 tīkli, kuru kopējais garums sasniedz aptuveni pusotru kilometru.

Policijā sākta administratīvā lietvedība par zvejas tīklu tirdzniecības un aprites kārtības pārkāpšanu. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu juridiskajām personām no 280 līdz 2100 eiro, konfiscējot tirdzniecības vietā esošos tīklus vai bez konfiskācijas. Materiāls ir nosūtīts Valsts vides dienestam.

Savukārt par normatīvajos aktos noteikto nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietotāju pienākumu nepildīšanu tirgotājam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu fiziskajām un juridiskajām personām no 140 līdz 700 eiro. Šis materiāls ir nosūtīts Valsts ieņēmumu dienestam.

Saskaņā ar noteikumiem par zvejas tīklu tirdzniecību un apriti, zvejas tīklu tirdzniecība, tai skaitā zvejas tīklu ražotāju pašu saražotās produkcijas tirdzniecība, ir atļauta tirdzniecības vietās, kas ir reģistrētas Valsts vides dienestā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)