Banner 980x90

Liepājā notiks Andreja Osokina meistarklases klavierspēlē un koncerts

Publicitātes foto
Publicitātes foto
9.novembrī Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" Kamerzālē ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu notiks pianista Andreja Osokina meistarklases "Paņēmieni skaņdarba tēlainās sfēras atklāšana", pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā.

Mākslinieks strādās kopā ar vairākiem profesionālās ievirzes, profesionālās vidējās izglītības audzēkņiem un pedagogiem. Meistarklasēs tiks izmantots augstas klases instruments "Steinway & Sons".

Lai piedalītos meistarklasēs, līdz 21.oktobrim jāsūta pieteikums uz e-pasta adresi irita.kaleja@gmail.com. Pieteikumā jānorāda: vārds, uzvārds, personas kods, darbavieta, telefona nr. un e-pasta adrese.

Dalības maksa meistarklasēs ir 10 eiro. Meistarklašu noslēgumā pedagogi saņems apliecību par profesionālo pilnveidi 6 stundu apjomā.

Meistarklašu diena noslēgsies koncertzāles "Lielais dzintars" Kamerzālē ar koncertu "Andreja Osokina dzintara interpretācijas". Koncerta sākums plkst. 19.00. Biļetes uz koncertu pieejamas visās Biļešu paradīzes kasēs un internetā "www.bilesuparadize.lv".

Koncerta programmā:
* V. A. Mocarts Sonāte Sol mažorā KV 283;
* J. Brāmss Trīs Intermeco op. 117;
* S. Prokofjevs Sonāte No. 7 op. 83;
* F. Šopēns Etīde No. 3 Mi mažorā op. 10;
* F. Šopēns Sonāte No. 2 Si bemol minorā op. 35;
* F. Šopēns Polonēze La bemol mažorā op. 53.

Pianists Andrejs Osokins ir vairāku prominentu klaviermūzikas konkursu laureāts. Šobrīd viens no vispieprasītākajiem Latvijas pianistiem. Kritiķi viņu slavē par nevainojamu stila izpratni, spēcīgu intelektu un harizmu, kā arī par ļoti plašu skaņas tembrālo paleti. Savu profesionālo izglītību ieguvis Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolā, sava tēva, izcilā pianista Sergeja Osokina klavieru klasē. Pēc tam studējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un Londonas Trīsvienības Mūzikas koledžā (Trinity College London). 2011. gadā A.Osokins absolvēja Londonas Karaliskās Mūzikas akadēmijas (Royal Academy of Music in London) maģistrantūru profesora Hemiša Milna (Hamish Milne) klasē, iegūstot prestižo DipRAM apbalvojumu. Andrejs ir Yamaha Music Foundation of Europe stipendiāts, Latvijas Lielās Mūzikas balvas (2008) un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Gada balvas (2009) ieguvējs.

Pianists regulāri uzstājas prestižākajās Eiropas koncertzālēs, tai skaitā Dublinas Nacionālajā koncertzālē Īrijā, Vigmora zālē, Vestminsteres katedrāles zālē, St Martin in the Fields koncertzālē, Draper’s Hall, Dukes Hall un Kings Place koncertzālēs Londonā, koncertzālē Lielā Ģilde Rīgā, Gasteigas Mazajā koncertzālē Minhenē, La Monnaie koncertzālē Briselē, Maskavas Valsts konservatorijas Rahmaņinova zālē, Latvijas Nacionālajā Operā,  Opera Comique zālē Parīzē un Birmingemas Simfoniskajā zālē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)