Banner 980x90

Liepājā notiks domnīca "Ideju siltumnīca" par pilsētu ilgtspēju un klimata pārmaiņām

Liepaja24.lv
Liepaja24.lv
Ceturtdien, 22.septembrī no plkst.14.30 līdz plkst.17.30 koncertzālē "Lielais dzintars" notiks domnīca "Ideju siltumnīca", kuras tēma ir saistīta ar pilsētu ilgtspēju un klimata pārmaiņām. Pasākums organizēts sadarbojoties ar Dānijas Karalistes vēstniecību Latvijā un Dānijas Kultūras institūtu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā.

Domnīcā notiks lekcijas un diskusijas par vietējiem un reģionālajiem klimata pārmaiņu izaicinājumiem Baltijas jūras reģiona pilsētās un ieviestiem ilgtspējīgiem risinājumiem, kā arī par to, kā arhitektūra, vietējais un starptautiskais bizness un sabiedrība var piemēroties šodienas klimata pārmaiņām.

Pasākumā piedalīsies dažādi eksperti un nozares praktiķi - Orhūsas pilsētas Dānijā Stratēģiskās plānošanas vadītājs Nils Peters Mors (Niels-Peter Mohr), viņš prezentēs stratēģiskās iespējas, ko pašvaldība ir nolēmusi izmantot, lai piemērotos klimata pārmaiņām. Lektors ir arī Baltijas  pilsētu savienības Pilsētplānošans komisijas vadītājs. Tāpat gaidāms konsultāciju uzņēmuma "CarlbergChristensen" Dānijā dibinātājs Sērens Mellers Kristensens (Søren Møller Christensen),  kurš stāstīs par dažādām pieejamām stratēģiju izstrādē, kam pamatā ir pilsētas struktūra, arhitektūras dizains un sabiedrības iesaiste.

Ar klātesošajiem runās arī Liepājas pilsētas Attīstības pārvaldes vadītājs Mārtiņš Ābols, kurš prezentēs Liepājas pašvaldības attīstības plānus un to sasaisti ar klimata izmaiņām un ilgtspējīgu plānošanu

Savukārt , Liepājas Universitātes studiju prorektore Dr. Biol. Māra Zeltiņa analizēs Liepājas pilsētas ilgtspējīgas plānošanas risinājumus, bet Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Klimata pārmaiņu departamenta direktore  Ilze Prūse interesentus iepazīstinās ar globālām problēmām klimata pārmaiņās un klimata pārmaiņās Latvijā, kā arī informēs par jaunumiem Latvijā elastīga un zema oglekļa attīstībā.

Uztāsies arī urbānists, urbānais kurators un komūnu darbinieks, individuālais profesionālis sociālā darbā un kultūras vadītājs Jonas Bīhels (Jonas Büchel). Jonas Bīhels redz klimata izmaiņas kā iespēju jaunu koncepciju attīstībai un pilsētvides izaugsmei, rosinot vietējās ekonomikas un sociālās jomas attīstību.

Pieteikšanās pasākumam līdz 19.septembrim elektroniski. Pasākuma darba valoda ir angļu valoda, kurā tiks nodrošināta sinhronais tulkojums latviešu valodā.

Domnīcu cikls "Ideju siltumnīca" ir jauna Liepājas pašvaldības iniciatīva 2016.gadā, kur vairāku aktivitāšu ietvaros notiek pilsētnieku iesaiste radošas un atvērtas Liepājas veidošanā.

Iepriekšējās "Ideju siltumnīcās" pilsētnieki ir "stādījuši" idejas labākai Liepājai, Liepājas skolēni ir debatējuši par radošuma ekonomikas nozīmi pilsētas attīstībā, Liepājas seniori ir diskutējuši par nākotnes pilsētas izaugsmi un Liepājas radošie uzņēmēji ir diskutējuši par uzņēmējdarbības vides attīstību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)