Banner 980x90

Liepājā notiks Dzejas dienu seminārs "Autors. Teksts. Lasītājs"

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Otrdien, 13.septembrī, plkst.14.00 Liepājas Universitātē notiks Dzejas dienu seminārs "Autors. Teksts. Lasītājs: Inese Zandere un Ruta Štelmahere: starp dzeju un dzīves prozu", aģentūru LETA informēja Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Seminārā, kuru organizē Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārais institūts, uzstāsies dzejnieces Inese Zandere un Ruta Štelmahere, kuras iepazīstinās ar saviem nesen tapušajiem tekstiem. Tāpat seminārā piedalīsies Liepājas Universitātes lektore Sandra Okuņeva, docente Anda Kuduma un profesors Edgars Lāms.

Taujāts par semināra galveno tēmu, profesors Lāms atzina: "Šogad seminārā risināti fundamentāli svarīgi jautājumi par mākslas, dzejas un ikdienišķās dzīves sarežģītajām peripetijām - par to, vai dzīve ir mākslas (dzejas) dzīvinošais avots vai mūzu kapracis."

Savukārt docente Kuduma piebilda: "Jau pats nosaukums "Autors. Teksts. Lasītājs" pasaka, ka pētnieks ir starpnieks starp autoru un lasītāju. Pētnieks piedāvā, formulē, aktualizē, novērtē. Pētniekam ir tilta funkcija, to mēs arī darām."

Uz Dzejas dienas semināru Liepājas Universitātē tiek aicināti visi dzejas cienītāji. Seminārs notiks Liepājas Universitātes 327.auditorijā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)