Banner 980x90

Liepājā notiks Eiropas koru olimpiādes koncerts

Ventspils, 18.jūl., LETA. Šonedēļ Rīgā sākusies 3.Eiropas koru olimpiāde, kuras programmu ceturtdien, 20.jūlijā, plkst.19 papildinās arī reģionālais koncerts Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", aģentūru LETA informēja SIA "Lielais Dzintars" sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane.

Liepājas koncertā uzstāsies Kimberli meiteņu koris (Kimberley Girls' Choir) no Dienvidāfrikas un Dienvidķīnas universitātes sieviešu koris (South China Normal University Choir).

Abu koru sniegums atzinīgi novērtēts dažādos koru konkursos visā pasaulē, un ar atzinību novērtēts to ieguldījums nacionālo vērtību saglabāšanā. Liepājas koncertā kori izpildīs gan tautas mūziku, gan savas valsts nacionālo komponistu skaņdarbus.

Dienvidķīnas universitātes sieviešu koris dibināts 2009.gadā, un tā dalībnieces galvenokārt ir universitātes mūzikas nodaļas audzēknes. Dažu gadu laikā koris kļuvis par atpazīstamu un labi novērtētu kolektīvu starp Ķīnas universitātēm. Koris saņēmis atzinības un zelta diplomus vairākos konkursos.

Kimberli meiteņu koris nosaukumu ieguvis par godu Kimberli pilsētai Dienvidāfrikas Ziemeļkāpas provincē. Kora izpildītās mūzikas žanri ir daudzveidīgi - tas izpilda klasisko un mūsdienu komponistu mūziku, kā arī populāras mūsdienu dziesmas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)