Banner 980x90

Liepājā notiks "Kartupeļu balle"

Ventspils, 18.jūl., LETA. 22. jūlijā no plkst.10 līdz 15 Liepājā, Kungu ielas radošajā kvartālā, norisināsies pasākums "Kartupeļu balle", aģentūra LETA uzzināja Liepājas Latviešu biedrības namā.

Pasākumā paredzēts mājražotāju un amatnieku tirdziņš, radošās darbnīcas, izzinošas meistarklases, degustācijas, mūzikas un dejas priekšnesumi, lauku sētas dzīvnieku izstāde, kā arī jauno kartupeļu šķirņu apskate un degustācija. Pasākuma apmeklētāji varēs izmēģināt savus spēkus kartupeļu ātrmizošanas un ātrlasīšanas sacensībās.

Par svētku noskaņojumu rūpēsies postfolkloras grupa "Rikši" no Rēzeknes.

Pasākumā tiks iekurts Kungu kvartāla pavards, kur uz dzīvās uguns tiks gatavots kurzemnieku ēdiens ar seno laiku garšu buķeti - kartupeļu kukulīši, ko nobaudīt varēs ikviens apmeklētājs. Tāpat tiks ceptas kartupeļu pankūkas un būs iespēja apgūt kartupeļu pankūku gatavošanas iemaņas.

Uztura speciāliste Līga Jaunzema lekcijā "Kartupeļi veselībai" pastāstīs interesantus faktus par kartupeļiem, to labajām īpašībām un kartupeļu lietošanu veselīgā uzturā.

Starp "Kartupeļu balles" svētku aktivitātēm būs arī radošās darbnīcas bērniem "Smilšu aplikācijas" un "Kartupeļu figūras un zīmogi".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)