Banner 980x90

Liepājā notiks "Vienotības" priekšsēdētāja kandidātu publiskās debates

Liepaja24.lv
Liepaja24.lv
Liepājā trešdien, 18.maijā, notiks partijas "Vienotība" priekšsēdētāja amata kandidātu - Andra Piebalga un Edvarda Smiltēna - trešās publiskās debates.

Debates no plkst.18.00 notiks viesnīcas "Promenāde" Hika zālē, Vecajā ostmalā 40, un tajās iecerētas diskusijas par tautsaimniecības attīstību, ekonomiku, nodarbinātību, migrāciju un demogrāfiju.

Kopumā debates notiks piecu Latvijas reģionu pilsētās - iepriekš tās norisinājās Cēsīs un Rēzeknē, 25.maijā notiks Jelgavā, savukārt 1.jūnijā - Rīgā, aģentūru LETA informēja "Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota.

Kandidātu debates vadīs Jānis Domburs, katrās debatēs ietverot gan jautājumus, kas skar katra kandidāta redzējumu par partijas darbību nākotnē un prioritātēm priekšsēdētāja amatā, gan tēmas par valstī un sabiedrībā svarīgām jomām.

Cēsīs kandidāti diskutēja par jautājumiem, kas skar valsts iekšpolitisko situāciju, politisko sistēmu, varas un sabiedrības attiecības, kā arī veselības aprūpi. Debates Rēzeknē tiks veltītas drošības un starptautiskajiem, kā arī sociālajiem jautājumiem.

Debatēs Jelgavā kandidāti pievērsīsies tiesiskuma un tieslietu nozares aktualitātēm un situācijai izglītības un zinātnes jomā, savukārt noslēdzošās debates Rīgā tiks veltītas kultūras un nacionālajiem jautājumiem, kā arī aktualitātēm nodokļu un budžeta politikā.

Jautājumus kandidātiem, iepriekš piesakot tos elektroniski, uzdot varēs arī partijas biedri, iespēja uzdot aktuālus jautājumus tiks dota arī klausītājiem auditorijā.

Uz partijas priekšsēdētāja kandidātu publiskajām debatēm aicināti arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Debates tiešraidē būs vērojamas arī partijas mājaslapā.

Kā ziņots, "Vienotība" pulcēsies ārkārtas kongresā 4.jūnijā, kurā pārvēlēs partijas vadību. Uz partijas priekšsēdētāja amatu kandidē Piebalgs un Smiltēns.

Savukārt uz partijas valdi kandidēs 42 partijas biedri, tostarp arī pašreizējā partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa jau iepriekš paziņoja, ka nekandidēs uz politiskā spēka priekšsēdētāja amatu. "Es nevienu brīdi neesmu uzskatījusi, ka iespējama atdzimšana bez reālām pārmaiņām partijā, bez reālas partijas vadītāja nomaiņas, bez reālas rindu sakārtošanas. Un tieši tāpēc es neuzskatu un neesmu uzskatījusi par iespējamu kandidēt par valdes priekšsēdētāju nākamajās gaidāmajās 4.jūnija kongresa vēlēšanās," sacīja politiķe.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)