Banner 980x90

Liepājā notiks Starptautiskais Bērnu Baleta festivāls

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
No ceturtdienas, 27.oktobra līdz sestdienai, 29.oktobrim koncertzālē "Lielais dzintars" norisināsies V Starptautiskais bērnu baleta festivāls, pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā.

Ikgadējais notikums veltīts baletmeistara Leona Brunava piemiņai un Liepājā notiek kopš 2011.gada.

Festivāla idejas autore, Liepājas baleta un deju studijas vadītāja Ingrīda Lūre stāsta, ka arī šogad festivāla programmā iekļauta gan mākslas izstāde un tematiskā kino pēcpusdiena, gan baleta meistarklases, koncertuzvedums un festivāla kulminācijā - starptautiskais jauno baleta dejotāju konkurss.

Festivāla pirmajā dienā, 27.oktobrī, pulksten 17.koncertzāles 2.stāva galerijā atklās mākslinieces Elizabetes Melbārzdes personālizstādi "Sajūtu dimensija", savukārt Eksperimentālajā skatuvē paralēli demonstrēs Zviedrijas laikmetīgās dejas īsfilmu "Ilgas lidot, ilgas krist".

Starptautiskā bērnu baleta festivāla otrajā dienā, 28. oktobrī, pulksten 16:00 skatītājus aicinās uz jauno baleta dejotāju konkursu, kurā piedalīsies dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Vācijas, Indijas.

Sestdienas, 29. oktobra, rīts jaunajiem dejotājiem sāksies ar baleta meistarklasēm, ko vadīs Dženija Vestringa un Ītans Sivaks no Zviedrijas.

Plkst.16:00 notiks festivāla konkursa laureātu apbalvošana, bet festivāla programmas noslēgumā pulksten 17:00 skatītājiem tiks piedāvāts mūzikla "Mana skaistā lēdija" koncertuzvedums. Iestudējumā piedalās audzēkņi no NMV Rīgas Doma Kora skolas, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas, kā arī Mūzikas akadēmijas. Iestudējuma diriģents - Reinis Lapa, režisors - Juris Jonelis.

Biļetes 28. un 29.oktobra maksas pasākumiem pieejamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un "www.bilesuparadize.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)