Banner 980x90

Liepājā notiks Teodora Breikša ielas svētki

Ilustratīvs foto/ Foto: Liepaja24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Liepaja24.lv
10.septembrī no plkst.10.00 līdz plkst.17.00 Liepājā trešo reizi notiks Teodora Breikša ielas svētki, aģentūru LETA informēja radošās telpas "Ideju bode" īpašniece Krista Kalnarāja.

Svētku apmeklētājus priecēs muzikāli priekšnesumi, bet ģimenes ar bērniem varēs piedalīties radošajās darbnīcās. Ir sarūpēts jauns maršruts ekskursijai pa Jaunliepāju, un darbosies žurnālu un avīžu maiņas punkts. Annas tirgus laukumu atdzīvinās tirgotāji un bagāžnieku tirgus dalībnieki.

Svētku galvenais uzdevums ir pievērst uzmanību Jaunliepājas kultūrvēsturiskajam mantojumam un tai pilsētas daļai, kas kādreiz veidojusies kā strādnieku un aktīvas saimnieciskās darbības rajons, kur uzbūvēts Baltijā senākais tramvaju depo un uzcelta viena no skaistākajām stacijas ēkām. Šī pilsētas daļa, ko rotā arī jūgendstila nami, mūsdienās ir daudz rāmāka nekā pagājušā gadsimta 30.gados, kad Annas tirgus bija lielākais visā Kurzemē, skaidroja Kalnarāja.

10.septembrī Annas tirgus laukumā uzstāsies Rucavas kapela "Paurupīte", Liepājas Sarkanā Krusta nodaļas senioru ansamblis "Dzirkstele", "Gulbju dīķa jazzband", džeza kvintets "JAZZ 45 (JAZZ forFive)" un viesi no Ventspils Mūzikas vidusskolas. Atbilstoši svētku tematiskai tiks nodrošināta atmosfēra pagājušā gadsimta 20. un 30.gadu stilā, atskaņojot tā laika latviešu mūziku no skaņuplatēm.

Svētku apmeklētājiem būs iespēja iepazīt Jaunliepāju, dodoties ekskursijā kopā ar Gunāru Silakaktiņu. Pulcēšanās ekskursijai notiks pie radošās telpas "Ideju bode" plkst.14.

Bērniem būs iespēja iesaistīties radošajās darbnīcās. Darbnīcā "Krāsu karuselis" tiks rādīta lielo burbuļu pūšana, palīdzēs bērniem iejusties Latvijas mežu zvēru lomās un aicinās spēlēt spēles. Savukārt zinātnes centrs "Zinoo Liepāja" piedāvās robotu un raķešu darbnīcu, kā arī būs iespēja apskatīt dažādus balansa eksponātus. Būs arī velodarbnīca, kurā varēs tikt pie kādas trūkstošas velosipēda rezerves daļas vai saņemt konsultāciju.

Pasākuma laikā pie radošās telpas "Ideju bode" darbosies žurnālu un grāmatu maiņas punkts. Svētkos tiks atdzīvināts arī Annas tirgus laukums, kurā savus labumus piedāvās zemnieku saimniecības un uzņēmumi - būs kūpinātas zivis un gaļa, kā arī notiks jau otrais bagāžnieku tirgus, kur varēs tirgoties vai mainīties ar lietām, kas pašam vairs nav nepieciešamas.

Lai radītu atbilstošu svētku atmosfēru, ikviens svētku apmeklētājs, dalībnieks un tirgotājs tiek aicināts tērpties un iejusties atbilstoši pagājušā gadsimta 30.gadu modei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)