Banner 980x90

Liepājā notiks Uzbekistānas jauniešu simfoniskā orķestra koncerts

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Trešdien, 14.septembrī, plkst.19.00 Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" norisināsies koncerts "Sezonas prelūdija ar Uzbekistānas jauniešu simfonisko orķestri". Koncertā piedalīsies Uzbekistānas jauniešu simfoniskais orķestris diriģenta Kamolidīna Urinbajeva vadībā un pianiste Madina Faizijeva, aģentūru LETA informēja SIA "Lielais dzintars" sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane.

Šoruden Uzbekistānas jauniešu simfoniskais orķestris dodas savā pirmajā iepazīšanās koncertturnejā, aicinot skatītājus uz bezmaksas koncertiem.

Koncerta programmā izskanēs Mirsadika Tadžijeva "Svētku uvertīra", Nikolaja Rimska-Korsakova simfoniskā svīta "Šeherezade", Jāzepa Vītola skaņdarbi "Ametists" un "Rubīni" no simfoniskās svītas "Dārgakmeņi" un Sergeja Rahmaņinova "Klavierkoncerts nr.2 op.18".

Uzbekistānas jauniešu simfoniskā orķestra pirmais lielais pārbaudījums bija 2013.gada rudenī, kad diriģents Urinbajevs un jaunais operas režisors Georgijs Dmitrijevs iestudēja Ludviga van Bēthovena operu "Fidelio". Lai īstenotu šo iestudējumu, tika izveidots orķestris, par kura dalībniekiem kļuva jaunie mūziķi. Šis notikums kļuva par pamatu idejai radīt pastāvīgu kolektīvu, kas spētu realizēt lielus projektus.

Savas īsās pastāvēšanas laikā orķestris ir bijis ļoti aktīvs, veidojot nozīmīgas koncertprogrammas, piemēram, galā koncertu starptautiskajam opermūzikas konkursam "Competizione dell' Opera", koncertu par godu dzejnieces Zulfijas simtgadei, koncertu "Simfoniskais pavasaris", muzikālu zibakciju sēriju Taškentā, Anvara Jergaševa divcēlienu baleta "Čehoviāna" koncertuzvedumu, koncerts par godu Pētera Čaikovska 175 gadu jubilejai, kā arī piedalījies dažādos valsts svētku pasākumos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)